Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohovor na programátora

Slyšel jsem, že u pohovoru na pozice programátora je možné, že uchazeč dostane za úkol něco na místě naprogramovat. Má někdo takové zkušenosti? Mohl by, prosím, někdo uvést pár příkladů těch úkolů jen tak pro představu?

Díky.

Předmět Autor Datum
Ano, to je zcela běžné. Cílem je zjistit, zda uchazeč o dané problematice, na kterou je pozice otevř…
touchwood 18.12.2018 05:42
touchwood
Většinou se nejedná o nějaké složité dlouhé programy, ale o řešení nějakého problému na pár řádků, z… poslední
Jan Fiala 18.12.2018 07:19
Jan Fiala

Ano, to je zcela běžné. Cílem je zjistit, zda uchazeč o dané problematice, na kterou je pozice otevřena, něco ví a zda (a jak) umí programovat, respektive analyticky myslet, pokud je to nějaká vyšší pozice a ne jen nejběžnější programátorská vopice.

Např. v herním průmyslu je běžné požadovat naprogramování nějaké hříčky typu space invaders, pacman, apod., ve firmě vyvíjející ERP po tobě budou chtít kód příbuzný pro tento software (např. naprogramovat logiku skladového FIFO, apod.), případně navrhnout a optimalizovat SQL dotaz při zadání struktury databáze.

Většinou se nejedná o nějaké složité dlouhé programy, ale o řešení nějakého problému na pár řádků, ze kterého se jednak pozná, zda ten jazyk umí a druhak se pozná, jak ten člověk umí uvažovat.

Hledali jsme konzultanta, který by měl zvládat základy Transact SQL. Dostal 2 za úkol sestavit 2 dotazy (jeden z jedné tabulky, druhý ze 2 tabulek), dostal k tomu popis tabulek, mohl se na cokoliv zeptat. Rozdíl mezi uchazeči byl 10 minut vs 50 minut a ještě ne dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru