Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Manažer mi brání ve vypnutí po velkolepé aktualizaci

Čau,

dnes se mi nainstalovala nějaká velká aktualizace WIN 10 na novou verzi. První vylepšení kterýho si nedalo nevšimnout bylo, že mi vůbec nefungovaly ovladače Nvidia, takže jsem je znovu musel nainstalovat a nastavit. To už jsem tedy vyřešil.
Druhý skvělý vylepšení je, že mi to při vypínání píše hlášku že Program manager brání vypnutí. To předtím nedělalo. Ale já tam tuhle skvělou novinku nechci.

Nevíte, co by to mohlo způsobovat a proč to způsobuje? V tomhle systému v podstatě nic nainstalovanýho nemám, jen X-Plane a to je v podstatě portable aplikace, tedy bez zásahu do systému. To znamená, že jenom systém ničí sám sebe.

Díky.

Předmět Autor Datum
Po upgradu Windows 10, ktery probiha jednou za pul roku, je treba preinstalovat drivery NVidie, je t…
RedMaX 18.12.2018 10:47
RedMaX
Aha, to jsem netušil, že je to normální, i když mě to moc normální nepřipadá. Nicméně, už to teď tu…
AlesCZX 18.12.2018 11:02
AlesCZX
COM chyby mam ve Windows 10 taky, nic jsem s tim udelat nedokazal. Mne to jde taky na nervy, ale ni…
RedMaX 18.12.2018 11:36
RedMaX
Alebo nekupovať Nvidia kartu, skvelé :)
pozorovateľ 18.12.2018 12:36
pozorovateľ
To chceš naznačit, že tohle nastavení nefunguje? Že přesto se dosud plně funkční drivery nVidie něja… poslední
L-Core 18.12.2018 13:07
L-Core

Po upgradu Windows 10, ktery probiha jednou za pul roku, je treba preinstalovat drivery NVidie, je to normalni ocekavane chovani ve Windows 10.

Hlasku "Program manager brání vypnutí" se mi nepodarilo na google dohledat, zjiisti co to dela, jaky program manager a podivej se so prohlizece udalosti, jestli tam neco k tomu nepisou.

Aha, to jsem netušil, že je to normální, i když mě to moc normální nepřipadá. Nicméně, už to teď tu hlášku nepsalo. Tak se to asi nějak vyřešilo.

Mě vždycky tyhle aktualizace trochu děsí, protože mám raději systém tak, jak je. Já prostě naprostou většinu funkcí Windows nikdy nepoužiju a ideální by pro mě byly nějaký hodně odlehčený Windows, takže jsem byl z týhle aktualizace trošku na nervy a možná jsem tomu i trochu křivdil.

Jinak v událostech k tomu nic. Jen samý Distributed COM chyby, ale já jsem snad ještě neviděl Win, kde by tenhle typ chyby nebyl.

Každopádně díky.

COM chyby mam ve Windows 10 taky, nic jsem s tim udelat nedokazal.

Mne to jde taky na nervy, ale nic se s tim delat neda, bohuzel.

Ty pulrocni upgrady Win10 jsou v podstate nova instalace Windows 10 se zachovanim programu. Vetsinou je treba pak preinstalovat drivery, respektive to udela Microsoft v ramci toho upgradu na pozadi, takze o tom ani nevis. Ale drivery NVidie jsou v ramci WinUpdate problem a vzdycky to tak bylo, proc nevim. Tudiz je idealni se naucit po kazdem tom pulrocnim upgradu automaticky vlezt na web NVidie, stahnout nejnovejsi driver a nainstalovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru