Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kde sehnat vhodný operační systém pro starší PC na flash disk

Četl jsi, co psal AD?

Na internet se mi osvedcil Slax (300MB) z flesky. Jen ho zkopirujes a spustis bat soubor pro instalaci zavadece, o data na flesce neprijdes. Startuje do 40s.

O žádném Rufusu tam nepsal, jenom zkopírovat na flash, spustit .bat soubor a LiveUSB je hotovo!

Jak a kde se dá tento systém získat?

Nejjednodušší je přímo na stránkách tvůrce: http://www.slax.org/

Stránky jsou i částečně psány česky, tak je orientace v nich velice přehledná. Je zde možné si navybírat jednotlivé moduly aplikací dle vlastního uvážení a sestavit si tak optimální složení obsah aplikací v distribuci. Pak už jen stačí si vytvořený balíček stáhnout a zkopírovat na USB disk uživatele (samozřejmě na CD je to také možné, ale CD neumožňuje ukládání změn běžícího systému) .

Po stažení souboru ve formátu "tar" a jeho rozbalení (např. programem Winrar) se adresáře ROOT a SLAX nakopírují např na USB flash disk. Pod Windows se z USB disku spustí soubor boot/dos/slax.bat , který nastaví disk tak, aby byl bootovatelný. Nyní je vše připraveno ke spuštění systému z tohoto média, stačí jen restartovat počítač, který musí mít v biosu nastaveno příslušné pořadí bootování (první USB disk). Více o nastavení této funkce v biosu naleznete např. zde nebo zde.

https://coptkm.cz/portal/?action=2&doc=10502

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny