Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odstranit z flešky System Volume Information?

Tento týden se mi stalo, že mi všude naskočil skrytý soubor System Volume Information. Na flešce, na SD kartě.
Snažil jsem se najít na webu nejdříve nějaké informace, takže vím, že by to měl být soubor od Windows. Ale nenašel jsem, jak ho odstranit? Teda přes tento počítač a vypnutí ochrany systému a následné restartovaní, ale to se nezadařilo. Jinak prý se tam vždycky vrátí opět ten soubor, ale stejně bych měl rád možnost, kdykoliv si ho z té flešky a sd karty vymazat. Zná někdo návod, který není nějak komplikovaný?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
System Volume Information je systemova slozka souboroveho systemu NTFS. Nemas to co mazat. Pokud ta…
RedMaX 29.12.2018 09:26
RedMaX
Tak vadí mi, že jsem to tam nikdy neměl. Mám třeba soubor v True Crypt / Vera Crypt, používám ten ko…
Rudolf Diesel III. 29.12.2018 11:11
Rudolf Diesel III.
Este jednou a naposled: System Volume Information je systemova slozka souboroveho systemu NTFS. Jak…
RedMaX 29.12.2018 17:28
RedMaX
Ó nikoliv, System Volume Information je adresář pro ukládání souborů pro případ obnovu při vrácení b…
Rce 30.12.2018 23:56
Rce
Ne, System Volume Information je systemova slozka NTFS. Ano, souvisi i s obnovou souboru. Na flashc… nový
RMX 31.12.2018 01:01
RMX
This folder is used by Windows for system-level functions. That’s why you can’t access it. Apart fro… poslední
RedMaX 31.12.2018 03:48
RedMaX

Tak vadí mi, že jsem to tam nikdy neměl. Mám třeba soubor v True Crypt / Vera Crypt, používám ten konkrétní soubor léta, nikdy v životě jsem v něm System Volume Information neměl a najednou se tam objeví. A to mi vadí. Soubor, který mám na flešce, otevři si ho přes True Crypt / Vera Crypt a mezi wordy a excely se mi NOVĚ objevuje ten System Volume Information. Vadí mi to. Otázka je, pokud si pouze tento svůj soubor v True Crypt / Vera Crypt vyjmu z flešky a dám na externí hdd, jestli po otevření v něm bude stále ten System Volume Information? To jsem nezkoušel ještě. A pak fleškupřeformátovat. Je fakt, že se mi to začlo zobrazovat, když jsem zapoměl flešku a sd kartu v notebooku a připojil se k internetu. Jinak jsem vše používal vždy výhradně, když jsem nebyl připojený k internetu.

Este jednou a naposled:

System Volume Information je systemova slozka souboroveho systemu NTFS. Jakmile zformatujes disk na system souboru NTFS, tak pri prvnim zapisu na ten disk se vytvori systemova slozka System Volume Information. Takze vzdy kdyz jsi mel flashku v NTFS, tak jsi tam mel i tu slozku, akorat sis toho nevsiml nebo jsi mel flashku ve FAT32 nebo exFAT systemu souboru.

Silne bych ti doporucoval zvazit, zda potrebujes mit na flashce NTFS a pokud ano, tak tam System Volume Information nechat a nesahat na to.

Ó nikoliv, System Volume Information je adresář pro ukládání souborů pro případ obnovu při vrácení bodu obnovení. Když se vypne pro danou jednotku Obnova systému, tak soubor (tuším, že až po restartu) zmizí dobrovolně, nebo už jde smazat. Na flešce je neobvyklý, možná tam se to snaží taky obnovovat.

This folder is used by Windows for system-level functions. That’s why you can’t access it. Apart from Restore Points, System Volume Information folder also stores the content indexing service databases that are used for faster file searches, etc.

https://fossbytes.com/system-volume-information-folder-windows-shrink/

Pise tam teda, ze se muze vytvorit i na ostatnich systemech souboru, no kazdopadne na tech neni problem to smaznout, ale na NTFS by to mazat nemel, coz zrejme nedava. Ono na linuxu se na ext4 vytvari neco trochu podobneho "lost+found" nebo tak nejak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru