Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Automatické zapnutí ventilátorů u GTX 1070

Dobrý večer. Zase jsem zde z možná hloupým dotazem. Je normální že se mi samy od sebe zapnou ventilátory na GTX 1070 při dosažení 60 stupňů Celsia? Jen vás ubezpečím že grafiku jsem netaktoval. Tomu rozumí bratr,já ne tak to nechávám tak jak to je. Má bratr pravdu v tom že je to úplně v pořádku a není proč se znepokojovat? Mám trochu obavy aby jsem nemusel kupovat novou grafiku.?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je normální že se mi samy od sebe zapnou ventilátory na GTX 1070 při dosažení 60 stupňů Celsia? Ano… nový
RedMaX 31.12.2018 11:08
RedMaX
Když jsem na ploše a pracují tak se ventilátory netočí, ani při práci ve Photoshopu. Teplota v klido… nový
Hero 31.12.2018 17:18
Hero
Četls ten první post vůbec?? ..Funkce spočívá ve vypnutí ventilátorů při nízkém zatížení.. nový
POW 31.12.2018 17:21
POW
Nope. Omlouvám se:-) nový
Hero 31.12.2018 17:23
Hero
Teplota na grafice do 80 stupnu je zcela ok, tezko rici, jestli se to muze projevit dlouhodobe, vzdy… nový
RedMaX 31.12.2018 17:38
RedMaX
Dobře děkuji moc. Označím jako vyřešeno. Šťastný Nový rok všem. poslední
Hero 31.12.2018 17:47
Hero

Je normální že se mi samy od sebe zapnou ventilátory na GTX 1070 při dosažení 60 stupňů Celsia?

Ano.

Nainstaluj MSI Afterburner. Pro vetsinu grafik v nem jde ta teplota, ktera sepne ventilatory menit.

Standardne byva nastaveno 60 stupnu, ale osobne se mi to zda prilis, takze tu teplotu, ktera spina ventilator snizuju priblizne nekam na 45-50 stupnu. Zalezi to hodne na tom, kde mas beznou teplotu grafiky na plose Windows. Jde o to, aby ventilatory spinaly pri hrani hry a ne pri praci v Excelu.
Druha vec, ktera zalezi od toho, jak to poresil vyrobce grafiky: z hlediska zivotnosti ventilatoru na grafice je nezadouci, aby se ventilator casto spinal a zase vypinal, coz se deje, pokud se nachazis tesne okolo spinaci teploty ventilatoru. Je lepe, kdyz se ventilator toci neustale nez, aby se neustale spinal a vypinal. Nektere grafiky to maji poresene, ze tam je nejaky ridici obvod, ktery ma nejakou setrvacnost, ale vetsinou na to vyrobci grafik kaslou a je tam ta spinaci teplota natvrdo a jakmile teplota vystoupi nad, tak se ventilator sepne a jakmile poklesne pod, tak vypne. Typicky ve hre se zvysi vykon grafiky, ta zacne produkovat vice odpadniho tepla a teplota stoupne a ventilator se roztoci. Protoze se ventilator toci, teplota poklesne a ventilator se vypne a takhle furt dokola, coz je spatne.

Ja mam ve sve skrini na sve grafice nastaveno 45 stupnu jako teplotu, ktera sepne ventilator na minimum 25% otacek a potom se vzrustajici teplotou se pridavaji i otacky ventilatoru. Mam odzkouseno, ze na plose ve Windows, pri prehravani videa a podobne se nikdy u sveho PC nedostanu nad 45 stupnu a naopak jakmile spustim 3D hru, jsem vzdy nad 45 stupni a ventilator sepne a kontinualne se toci.

Takze pokud si chce o neco prodlouzit zivotnost ventilatoru na grafice, tak muzes nainstalovat ten MSI Afterburner a laborovat nad tim tak dlouho, dokud nenajdes optimalni teplotu pro tvuj PC. (Nebo se na to muzes vykaslat a nechat to tak, jak to je.) :-)

Když jsem na ploše a pracují tak se ventilátory netočí, ani při práci ve Photoshopu. Teplota v klidovém režimu je 26 stupňů Celsia,až když hraji tak se zapne chlazení a držím se pod 60 stupňů Celsia při hraní Zaklínače 3 a když již nehrají tak se ventilátory znovu vypnou. Je to tak v pořádku,či nikoliv?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru