Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Powerbank nabíjí jen při odpojení ze sítě

Ahojte,
pod větví jsem našel Xiaomi power bank 2c 20000.
Těšil jsem se, že to bude znamenitá náhrada dosluhující powerbanky.
Celkem nepříjemně mě ale překvapila - je schopna nabíjet připojená zařízení jen tehdy, není-li sama nabíjena.
Dokonce i když je nabita naplno, tak pouhá přítomnost připojené nabíječky způsobí, že připojená zařízení se nezačnou nabíjet.

Úplně bych chápal, že třeba nebude nabíjet připojený mobil, pokud ji dám na nabíječku a sama bude mít třeba jen 25 procent. Ještě bych i chápal, že napřed nabíje sama sebe na 100% a pak teprve pustí "přebytky" dalším zařízením. Ale současné chování ve stylu "když jsem v zásuvce, tak prostě nabíjet nebudu nikdy" absolutně nechápu.

Neříkám, že jsem měl v ruce desítky powerbank, ale zatím všechny, co jsem měl v ruce, byly "průtokáče" - s různou mírou inteligence. Některé nabily prvně mobil a až pak sebe, jiné napřed sebe, jiné nabíjely všechno rovným dílem. Byl jsem zvyklý na cestách večer napojit mobily do powerbanky, tu do sítě a ráno jsem našel všechno pěkně naplněné. To s tímhle Xiaomi nehrozí.

Po příšerné zkušenosti s MIUI je tohle moje druhé rozčarování nad Xiaomi.

Možná jsem jen nedouk a nabíječka se dá nějak přepnout do režimu průtokáče? Návod mlčí.... akorát jsem se dočetl, že předchozí generace této nabíječky vyžadovala, aby člověk po připojení mobilu ještě zmáčknul tlačítko na powerbance, aby se začlo nabíjet. Tomu říkám teprve úlet.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono podporovanie tohto spôsobu záleží aj na tom, čím sa "nabíja" ta power banka. Treba si uvedomiť,… poslední
yYy 02.01.2019 08:38
yYy

Ono podporovanie tohto spôsobu záleží aj na tom, čím sa "nabíja" ta power banka. Treba si uvedomiť, že ak si MT "vypýta" pre nabíjanie 1A a PB je pripojená k sieti adaptérom tiež 1A, tak logicky elektronika bude dodávať energiu do PB. Až keď bude plne nabitá (a elektronika v PB to umožňuje), bude dobíjať zariadenie. Zatiaľ som sa nestretol (možno som nenatrafil :-D ) na PB, ktorá by sa dobíjala a zároveň nabíjala, alebo aby po nabití na 100% kapacitu následne odovzdávala energiu ďalej. Ale je to logické - nabije sa na 100%, následne odovzdá napr. 2% zariadenie (bude mať 98%), takže elektronika opäť prepne do režimu doplňovania kapacity PB (na 100%). Takže ak niečo odovzdá ďalej, ihneď si to vypýta na doplnenie. Iné by to asi bolo v prípade, ak by adaptér pre PB dodával viac, ako dokáže odovzdať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru