Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spotreba grafickych k.

Zdravim
Mozete mi povedat ako je to s spotrebou graf. kariet? Konkretne mam na mysli spotrebu pri hrani napriklad Crisis a spotrebu pri praci vo worde. Aky je tam rozdiel a aku najmenej spotrebovacnu kartu by ste mi odporucili. S ohladom na aky taky vykon. Nepotrebujem delo ale nieco lepsie do buducna a hlavne menej zrave. Dik.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V každém testu je zmíněna sestava, na které bylo testováno. Konečné výsledky spotřeby jsou v grafech…
VN 19.07.2008 20:53
VN
Aaaha no fiha tak kukam ze tie karty riadne pecu sakra. Hmm A nie je taka karta abo doska abo daco c…
Martin z KE 19.07.2008 21:28
Martin z KE
Snad kazda dnesna karta dost znacne znizuje spotrebu ked je v 2D. Najmenej zeru tie ktore sa robia a…
MM.. 21.07.2008 19:46
MM..
Měřená spotřeba v těch článcích je vždy za komplet celou sestavu (je to tam vždy zmíněno i s konkrét…
VN 22.07.2008 20:33
VN
Aha a ake hry ti na tom idu ? Ako nesom dajaky maniak abo co :-) ale obcas si zahram a ked to nepojd… nový
Martin z KE 22.07.2008 20:38
Martin z KE
:-) Hry už moc nehraji - vlastně v poslední době prakticky vůbec - nestíhám. Domácí PC mám převážně… nový
VN 22.07.2008 21:57
VN
S najnovsimi hrami na 6600 bude urcite problem, 6600 sa uz ani nepredava. Kup si aku chces (daj si n… nový
MM.. 22.07.2008 23:51
MM..
Aha no tak ja som testoval moju zostavu (AMD Duron 1.3 GF6200, cd-rw, 1x hdd a mi vyslo 85 az 110W.… poslední
Martin z KE 23.07.2008 12:00
Martin z KE

Aaaha no fiha tak kukam ze tie karty riadne pecu sakra. Hmm A nie je taka karta abo doska abo daco co znizi spotrebu na minimum ked som vo windows ? Ved je nenormalne aby mala karta prikon povedzme 200 W a ja som pisal nejaky text abo kukal internet.

Snad kazda dnesna karta dost znacne znizuje spotrebu ked je v 2D.
Najmenej zeru tie ktore sa robia aj pasivne chladene. Napr. 7600GS :-) ale to uz asi nie je nic moc na nove hry, je to snad uz 2roky stara karta :)

inac tie spotreby kariet v tych clankoch sa mi zdaju prehnane, to je asi spotreba celeho PC a nie len grafiky. Ale necital som tie clanky. Grafika v klude v 2D by IMHO nemala zrat viac ako 20-30W. Ale neviem ja sa nezaoberam s najnovsimi superdelami grafikami, mne uplne staci aj stara 6600GT, uz aj ta sa v 2D automaticky podtaktovavala a zere v klude max par desiatok W, mozno este menej.

:-) Hry už moc nehraji - vlastně v poslední době prakticky vůbec - nestíhám. Domácí PC mám převážně na práci, na kterou je výkonné až až a dokud pojede, nebudu jej měnit, protože není třeba. Jen si budu pořizovat něco extra tichého i na přenášení - toto je má současná priorita.

Patřím ke skupině lidí, kteří, pokud už něco hrají, potřebují mít vše nastaveno na vysokou kvalitu, jinak mi to nic neříká - neumím to "prožívat" - vzdávám to :-).

Pokud bych zmínil pro zajímavost hry/tituly, jež jsem spíše rekreačně hrával na této konkrétní 6600 (Gigabyte), tak to byly převážně 1st person akční "střílečky" (nikde se tím nechválím - jen když někdo vyzvídá) jako Return to Castle Wolfenstein, Doom 3, Painkiller, Call of Duty 2, Far Cry (1280x1024 17" LCD) - byl jsem spíš zvědavý, jakou mají grafiku a hratelnost nebo starší arkádovky. Většinou tyto hry také znamenaly mez možností této karty/sestavy v nastaveních dobré kvality a hratelnosti. Vietcong 2 byl již, pokud vzpomínám, v rozlišení 1280x1024 pro mne nezajímavý. Zkoušel jsem i na tomto PC dema nových pecek jako např. Crysis. V základním nastavení, které se nabídlo po instalaci, byla hra hratelná v pohodě a i svižně, ale pohled na hru byl takový, že jsem to "po pěti minutách" musel odinstalovat (po vyzkoušení v plném rozlišení jsem po jednom výstřelu asi patnáct vteřin čekal, co se bude dít dál...). Naposled co jsem skutečně hrál a dohrál (o dovolené), byla drobná plošinovka "Mr. Pratt 2". Asi toliko...

Je to hodně o prioritách a o očekáváních co chci od svého PC/co na něm budu dělat. Podle toho se sám zařizuji. Spotřeba pro mne hraje velkou roli - nepodceňuji ji, vlastně se podle tohoto kritéria hodně řídím - v tom Vás plně chápu! Chápu i pana "knowhow" z komentáře v jednom dnešním příspěvku. Ovšem není to tak horké, jak to vidí, nemyslím, že se tady řeší konce pořád slušných/dostačujících PC... Jen představy, pro jejichž naplnění/očekávání nemusí být vždy řešením "formát C:" [nemyslím to zle - on snad také ne]...

Omlouvám se za délku komentáře.

[Malá oprava výše...]

S najnovsimi hrami na 6600 bude urcite problem, 6600 sa uz ani nepredava.
Kup si aku chces (daj si napr. do www.google.com slova: vga charts a pozri si ktore ti vyhovuju), zrejme nechces tu najdrahsiu, a ani nie najlacnejsiu :) takze nieco z cenoveho stredu. Kazda grafika sa pri 2D podtaktuje, nebude to zrat 100W ked nic nerobi, takze nehladaj podla spotreby v 2D, ta je minimalna u vsetkych.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru