Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamknutí flashky, platné v smart TV

Mám 32GB flashku, bez nějakého mechanického (či jakého) zámku proti přepisu. Používám ji pro jednoduchý přenos souborů (data, fotky, cokoliv), když třeba nějak jdu.

Máme dvě Samsung "smart" televize, nepřipojené na internet, nepřipojené do LAN (nepotřebujeme to, v případě potřeby tu v kanclu připojím). Na flashku jsem nahrál nějaké video, že to dle strčím do TV a pustím. Funguje. Následně jsem za pár dní chtěl onu flashku opět použít pro nějaký přenos dat, v PC (W10) ale vyskočila hláška o chybě, oprava neúčinná, musel jsem ji přeformátovat (podařilo se až na několikátý pokus, nejprve na FAT32, následně na NTFS).

Dá se nějak zabránit tomu, aby po vsunutí flashky do TV si televize na ní nic nemohla zapsat (a pokazit ji)? Nějak ji globálně zamknout proti přepisu?
Druhá TV (starší) tohle nedělá.

Poddotaz: pokud bych k té "zlobivé" TV připojil externí HDD, "zničí" i jej?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kupodivu existují USB flešky se zámkem … pohledej.
dsa 09.01.2019 13:19
dsa
To vím, ptám se na možnosti flešky bez zámku. Pokud je to tedy možné. nový
L-Core 09.01.2019 15:23
L-Core
používal bych usb čtečku a velké sd karty se zámkem. nový
lední brtník 09.01.2019 20:04
lední brtník
Nemáš tam víc USB vstupů?Třeba to kontroluje a formátuje jen ten hlavní pro nahrávání z TV na HDD.
Karel04 09.01.2019 15:11
Karel04
Mám, to mě nenapadlo. Příležitostně vyzkouším… ale mám dojem, že v tom druhém portu to flashku necht… nový
L-Core 09.01.2019 15:28
L-Core
Ani ale nevím, zda ta TV umí nahrávat na HDD To máš v popisu té TV,nové to snad umí všechny.Já to ř… nový
Karel04 09.01.2019 16:09
Karel04
No, ta "nová" TV má tak 5 let ;-) Stará asi 7, už nevím. Asi jsem měl napsat "novější". Manuál mám a… poslední
L-Core 09.01.2019 20:28
L-Core

Ani ale nevím, zda ta TV umí nahrávat na HDD

To máš v popisu té TV,nové to snad umí všechny.Já to řešil teď o vánocích.Koupil jsem novou LG smart.Protože jsem měl už plný datový disk v PC,tak jsem místo 1 TB koupil 4 TB,přesunul data a na ten volný 1 TB koupil box a použil to na TV.Nahrávat taky asi moc nebudu,ale mohu tam mít plno filmů,co jsem do staré TV tahal na flashce a ještě musel pouštěl přes STB na HDMI do TV,protože ta stará TV uměla z flashky brát jen fotky a filmy ne.Měla jen nějaký servisní USB port.Tak jsem ten disk v PC vyprázdnil,odstranil oddíly a znova naformátovat.Dal jsem tam ale exFAT,nahrál pár filmů na zkoušku a po připojení k TV hned hláška neznámý formát a nutno zformátovat.Ta TV si to za pár vteřin přeformátovala,na disku vytvořila vlastní složku,zřejmě pro to nahrávání.Mám to na tom hlavním USB vzadu,označený jako HDD.Na druhý z boku jsem připojil USB kabel pro myš a klávesnici.Když jsem box zase odpojil a připojil k PC,disk byl normálně vidět a jde na něj kopírovat.Možná,kdybych ho prvně v PC naformátoval na NTFS,tak to fungovalo hned.Teď už to ale mazat a zkoušet nebudu,mám box s napájením a všechno nacpané za TV,už se mi to nechce vytahovat.
Jo a koukni do vlastností nové TV,jaké umí přehrávat formáty.Nové Panasonic prý už nepřehrají avi soubory,loňské ještě ano.U Samsungu nevím.

No, ta "nová" TV má tak 5 let ;-) Stará asi 7, už nevím. Asi jsem měl napsat "novější".
Manuál mám akorát v elektronické porobě, velmi nepřehledný, více než 700 stránek, vše CZ.

Ale jak píšu výše, hlavně mě zarazilo to znefunkčnění flešky tou televizí + případná obrana proti tomu. Nahrávat opravdu nemíním, přehrávání je také okrajová záležitost, v kanclu i na to minimum spíše využívám DLNA. Asi bych mohl do případného přehrávání zapojit NAS, zatím jsem se tak daleko nedostal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru