Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkoustové cartridge a doplňování

Zakládám nové téma v návaznosti, kdy jsem tu řešil zaschlou/spálenou tiskovou hlavu v Canon Pixma MG5450S. Problém jsem pořešil výhodnou výměnou hlavy, kdy jsem se tedy vyhnul výměně tiskárny, ale teď nechci, aby dopadla jako ta předchozí. Protože tisknu vesměs text a kvalita je to poslední, co mě zajímá, kupoval jsem vždy shit inkousty za pár desítek korun. Když jsem si ovšem vytiskl vzorek jedné fotky se shit inkousty a origo., překvapilo mě, že až takový rozdíl mezi tím je (jasně, není shit jako shit a já kupoval shit^2...)

Co jsem tedy vymyslel:
Napadlo mě originální cartridge plnit, ovšem né shit inkoustem, ale origo Canonem, který se prodává pro doplňovací tiskárny řady G. Cena za komplet barvy vyjde cca na 550 - 600 Kč, a každá lahvička má 100ml.

Moje otázka zní, jak na tento nápad nahlížejí ostatní tiskaři? ;-)
Nepřijde mi to vůbec špatné, takový kompromis. Snížit náklady na tisk a nepřijít o kvalitu. Nevím samozřejmě, jestli je stejné složení, zároveň jsem nikdy kazety nedoplňoval, takže nevím, jestli třeba pak neutéká příliš velké množství inkoustu. Uvítám i nějaký ten příspěvek, s tím, kdo má přímo s plněním zkušenosti, jestli se to třeba nevymstilo.

Díky

Předmět Autor Datum
Dokonce je to ekologické. Jinak stačí nějakým nástrojem odstranit kuličku co je zatlačená v originál… nový
jezekhifi 10.01.2019 10:31
jezekhifi
Já bych šel cestou originálních kvůli čipů. Chtěl bych někde sehnat klidně prázdné origo kazety pro… nový
windowsáč 11.01.2019 11:44
windowsáč
Ale je tady značka Tesla, která funguje skvěle, a ihkoust 99% originálu. https://www.czc.cz/naplne-… nový
jezekhifi 10.01.2019 10:41
jezekhifi
Aha, tak děkuji. Máte s nimi zkušenost? Nikdy jsem na ně nenarazil, Tesla přeci jen působí víc věrog… nový
windowsáč 11.01.2019 11:47
windowsáč
Pri fejkových farbách je ošemetné, či výrobca dodržal presné molekulárne zloženie organického roztok… nový
Nuda 11.01.2019 12:55
Nuda
Díky za radu. Samozřejmě, to složení inkoustu právě teď řeším, aby se zkrátka nezlikvidovala fungl n… poslední
windowsáč 11.01.2019 14:52
windowsáč

Dokonce je to ekologické. Jinak stačí nějakým nástrojem odstranit kuličku co je zatlačená v originální Canon náplni, a vesele pomocí stříkačky a jehly plnit barvou. Má to jeden problém, je potřeba něčím ucpat výstupní otvor na nádržce. Jsou na to udělátka.

https://eshop.inktec.cz/product/kazety/plnitelne/plnitelne-kazety-s-autoresetovacim-cipem/1373

Sorry 1L barvy.

A pokud pujdeš cestou uriginálních náplní, tak tady potřebuješ tohle https://eshop.inktec.cz/product/inkoustove-tiskarny/gumovy-spuntik-pro-hp-15__40_45-a-canon/1992

Já bych šel cestou originálních kvůli čipů. Chtěl bych někde sehnat klidně prázdné origo kazety pro Pixmu MG5450S, protože kupovat úplně nové za nějkých 1300,- se mi fakt nechce. Možná to teď zbytečně řeším moc do hloubky, ale zjistil jsem, že se tiskárna chová trochu jinak, když jsou tam origo čipy a když jsou tam čipy na shit cartridge. Aby třeba tiskárna hlavou nepropouštěla záměrně menší množství inkoustu a pak ji tím nezničila. Jsem teď k tomu hodně opatrný. Před týdnem jsem řešil chybu B200, která se objevila úplně jen tak, kdy všechno bylo v pořádku.

Pak bych tam cpal tan jejich origo inkoust pro řady G, kty celý ten paklík vyjde asi na 500 Kč a dá se z něj tak 8x doplnit.

Pri fejkových farbách je ošemetné, či výrobca dodržal presné molekulárne zloženie organického roztoku farby a viskozitu s originálom, aby tlač nevynechávala, netiekla do dokov tlačiarne po zaparkovaní hlavičiek, nerobili sa biele riadky apod.

Osobne vidím hlavný problém pri domácom plnení s odvzdušením bubliniek na metale trysiek po naplnení bez vákuovačky, zároveň s opatrným plnením cartridge na kolene či pozorným naťahaním atramentu z nádoby striekačkou tak, aby sa kvapalina nezabublinkovala. Lebo ak v tomto nemáš prax, budeš nielen zasvinený až za ušami, ale sklamaný, rozčarovaný. Náplne (cartridge) sa nesmú nechať vycákať do dna, aby sa nezavzdušnili prípadne aby sa piezoelektrický metal suchom neodpálil. Farba atramentu tvorí laicky povedané mazivo trysiek, bez ktorého niekedy stačí vytlačiť jednu stránku f;A4 naprázdno, nasucho, a sú trysky nenávratne poškodené i keď budú jakš-takš tlačiť.

Díky za radu. Samozřejmě, to složení inkoustu právě teď řeším, aby se zkrátka nezlikvidovala fungl nová hlava, ale úplné shity to zjevně nejsou. Kabici jsem od toho už vyhodil, tak ani nemůžu napsat, co jsou zač. Tiskl jsem zkušební tisk trisek, který nabízí přímo údržba tiskárny a nikde nic vynecháno nebylo a ani mi nepřišlo, že by teklo moc inkoustu. To s tím, aby se náplň nedotiskla do úplného vyschnutí je mi jasné. Plánoval jsem postupovat tím způsobem, že bych zhora protavil dirku (nevrtal, aby špony plastu nenapadaly dovnitř) a pak doplnil inkoustem pro řadu Pixma G a ucpal tím špuntíkem.

Druhou variantu mám ještě v plánu, že zkusím ty alternativní cartridge Tesla. Zaujala mě ta značka a že se prodává v CZC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru