Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gsm repeater - slabý signál pro mobil

Zdravím, mám slabý signál od Vodafonu. Použil jsem repeator, GSM 980. I potom signál v místnosti je slabý, špatný, většinou na mobilu je tak zhruba -85dBm. Našel jsem na ebay nebo na aliexpres podobná a možná účinnější zařízení, v lepších cenových relacích než české ( u českých přes 10 000. Holt důchodce musí hledat). Má někdo, prosím, zkušenosti s těmi cizími ? Když porovnávám technické údaje, tak to vypadá, že by ty cizí ( čínské), mohly být kompatibilní s prodávanými v Česku, mají podobné rozsahy. A údajně potřebuji rozsah e-gsm , jsem pohraniční okres.
Děkuji
senior

Předmět Autor Datum
plastová okna, pokovená proti slunku? jiný operatér nemá lepší signál? jinak díky za tip: https://w…
lední brtník 12.01.2019 23:20
lední brtník
Předně bych si důkladně prostudoval legislativní stránku věci a to zvlášť při použití čehokoli z Čín…
czcharlie 13.01.2019 01:28
czcharlie
1. Pozvi nekoho s mobilem od O2 nebo T-Mobilu. Bude-li mit dobry signal, zadej Vodafone o reseni pro…
RedMaX 13.01.2019 07:17
RedMaX
Ak ti tlf.ukazuje -85 dBm aj pri použití repeatra, tak si ho daj v servise nakalibrovať, pretože ti…
Kilo.Viktor 13.01.2019 08:52
Kilo.Viktor
Ještě dokončení k gsm repeatru z 12. 1. 2019: Děkuji všem, kteří mi odpověděli - od každého jsem vza… poslední
seniorr 01.02.2019 21:39
seniorr

Předně bych si důkladně prostudoval legislativní stránku věci a to zvlášť při použití čehokoli z Číny, takové zařízení určitě nebude mít homologaci platnou v ČR a provozovat něco v pásmu přiděleném telekomunikacím bez patřičných dokladů a povolení může přijít i na mnoho ročních důchodů. A nespoléhal bych na omezený dosah takového zařízení, signál kašle na oplocení pozemku.

1. Pozvi nekoho s mobilem od O2 nebo T-Mobilu. Bude-li mit dobry signal, zadej Vodafone o reseni problemu jeho site a pokud resit nebudou, prejdi k O2 nebo T-Mobilu.

2. Pises, ze uz jeden repeater mas. Pak je nasnade otazka, jak moc jsi se venoval jeho nastaveni, vnejsi antenu bys mel umistit do mista s nejlepsim moznym dustupnym signalem (ven) a vnitrni antenou pokryt mistnost tak, abys mel dobry signal tam, kde mobil pouzivas. Pokud nemas signal na vstupu, tak ho nebudes mit ani na vystupu. Onehda tu byl podobny dotaz a jeden uzivatel odpovidal, ze z hovna bic neupletes a odpoved mu byla moderatorem poradny smazana, prestoze je pravdiva.

Ak ti tlf.ukazuje -85 dBm aj pri použití repeatra, tak si ho daj v servise nakalibrovať, pretože ti to ukazuje hausnumero signálu. Moja stará Nokia chytá signál aj z 15 km vzdialeného vysielača za hranicami štátu. Dokonca musím riešiťopačný problém, zabrániť aby sa na ten vysielač neprepínala.

Ještě dokončení k gsm repeatru z 12. 1. 2019: Děkuji všem, kteří mi odpověděli - od každého jsem vzal něco :
výsledek je - že nebudu hledat zařízení v daleké cizině, změnil jsem operátora. Vyzkoušel jsem napřed, (ale signál o síle třeba minus 90 není hausnumero, takový jsem opravdu měl, a nyní mám tak minus 50, což je velký skok. Už jsem změnil operátora a ( zatím) funguje. Hodnoty jsou opravdu v minusech a čím menší číslo tím lepší.)
Takže díky všem :-), seniorr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru