Předmět Autor Datum
- Za sebe bych ti doporucil pouzit pro instalaci UEFI + partition GPT pro SDD nastaven jako AHCI . -…
XoXoChanel 13.01.2019 21:53
XoXoChanel
Pokiaľ nebude využívať úložiská nad 3TiB a viac ako štyri primárne oddiely, tak mu neraď rozsekaného… poslední
Nuda 14.01.2019 09:15
Nuda

- Za sebe bych ti doporucil pouzit pro instalaci UEFI + partition GPT pro SDD nastaven jako AHCI .
- V samotném WIndows, hned po instalaci vypnou automatickou , planovanou "defragmataci"
- Vypnout (aby nebyl pouzit k) hibernaci :

powercfg -h off

- Vypnout disku "indexovani" / omezeni zapisu*acces (pro NTFS):

fsutil behavior set disablelastaccess 1

- Nechat disku vzdy alespon 20% volného mista.
TiP ~ Ukladani stahovani souboru jde nastavit i na jiny disk jak tvuj SSD - "C:/Uzivatel/Me_stahle_soubory", tak si muzes nastavit aby se ti soubory stahovaly treba na druhy disk "D:/Me_stahle_soubory".

Pokiaľ nebude využívať úložiská nad 3TiB a viac ako štyri primárne oddiely, tak mu neraď rozsekaného molocha GPT propagovaného, ako kvázy bezpečné delenie disku.

http://ix.sk/PZZkO

Na doma mu kvôli jednoduchosti stačí klasické MBR s rozdelením SSD disku na dva primárne oddiely+jeden 350MiB aktívny so zavádzačom, pričom a hlavne je dôležité po nainštalovaní so záplatami a nainštalovaní obslužného SW do OS, spraviť si z vyladenej inštalácie W10x64 pod WinPE alebo pod distrom Linuxu z uspatého OS na disku, image (bitovú) zálohu aktívneho a primárneho oddielu so systémom.

Ešte nikto nič lepšie na domáce mašiny na ktoré sa inštaluje do aleluja mega hovadnín z netu "co dům dal", experimentuje sa s crackmi, hackmi, aktivátormi, sťahuje sa klikaním na bársčo po nete, ako je mať MBR + bitovú zálohu, nevymyslel. V takomto prípade je úplne zbytočné cpať si do W10 nejaký AV, MBAM, s nekonečnou onániou kontroly dát v obave, či nie je systém niečím napadnutý.

Obnova zo zálohy spravenej step by step, bit po bite je otázkou pár minút. Hlavne ak beriem v potaz, že okresaný, záplatovaný, funkčný W10x64, zaberie miesto na oddiele max. 7GiB.

Kto je vlastníkom nLite dokáže manuálne upraviť ISO W10 do podoby, že zmákne objem dát iba na 2GiB po nainštalovaní desiny na pevný disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru