Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mestsky kamerovy system - prenos

Caute,

Robim s kamerami uz dlhe roky robili sme uz aj mensie obce avsak momentalne ma zaujima ako sa riesi prenos mestskych kamier dajme tomu ze kamera je na druhom konci mesta? Prenajme si mesto datovu siet(infrastrukturu) cojaviem od telekomu alebo sa obraz prenasa cez internet a mesto si plati nejaky datovy pausal? Cez PtP asi nerealne v zastavanej casti ... Alebo sa to riesi sposobom ze si rozmiestnim NVR v roznych castiach mesta(zrejme by sa museli vzdy nachadzat v budovach majetku daneho mesta) a az nasledne prenasam cez internet obraz do videosteny ...

Díky za info

Předmět Autor Datum
Jedine verejná sieť netu. Je jedno, koho si zvolíš, akého providera pre teba cenovo dostupného na tr…
Nuda 22.01.2019 16:48
Nuda
No to ma hlavne zaujimalo akou formou prenosu to komunikuje, ale tiez si neviem predstavit ze z kazd…
flash00 22.01.2019 16:59
flash00
U nás jsou kamery asi 2 km daleko a vedeno kabelem pověšeným na sloupech veřejného osvětlení.
Rce 22.01.2019 19:24
Rce
Trošku OT: jak komunikujou policejní dopplerovy radary? Taky přes wifi? Nedávno nám kvůli "anglickým… poslední
mif 22.01.2019 22:16
mif
no na nejakej menej clenitej trase je to OK dajme tomu optikou ale predstav si nejake vacsie mesto,…
flash00 22.01.2019 21:56
flash00

Jedine verejná sieť netu. Je jedno, koho si zvolíš, akého providera pre teba cenovo dostupného na trhu.

Podmienkou je mať dáta po metalickom nete/wifi bezpečne šifrované čo písomne s listinami o zabezpečení prenášaných dát doložíš obci, ktorá ti dovolí snímať verejné priestranstvá ako zodpovednému, registrovanému subjektu s právnou subjektivitou.

No to ma hlavne zaujimalo akou formou prenosu to komunikuje, ale tiez si neviem predstavit ze z kazdeho kuta mesta budem mat na jednu kameru vzdy nejaky internet a teda aj co kamera to novy datovy pausal ... Cize zrejme sa to riesi rozmiestnenim NVR po meste do ktoreho napojim viac kamier ktore tam viem dostat vlastnou lokalnou sietou ci uz PtP/optika/kabel tam prebieha aj záznam kamier a nasledne len obraz prenasam na nejake stredisko internetom do centralneho softwaru?

Trošku OT: jak komunikujou policejní dopplerovy radary? Taky přes wifi? Nedávno nám kvůli "anglickým" cigánům jeden instalovali před barákem. Co jsem čučel, má to silovku na veřejném osvětlení, pro /asi/ komunikaci s bůhvíčím tři pendrekantény. Jak se řeší toto?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru