Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením k síti u zařízení s dvěma ethernety

Dobrý den, využívám miniPC (http://www.gole.tech/product/rma-232g-win10-2017-mini-pc-box-dual-ethernet-box-computer/) s Win10 pro hostování jedné z mých aplikací. Toto zařízení má dva ethernety a potřebuji ho nastavit tak, aby mělo statickou IP adresu.

Nastavil jsem tedy u Ethernetu 1 odpovídající adresu, Ethernet 2 jsem nechal bez konfigurace. Všechno fungovalo ok(), ale po restartu zařízení se někdy stane, že se připojení přečíslují - v seznamu síťových spojení je najednou pouze Ethernet2 a Ethernet3(z Ethernetu 1 se stane Ethernet 2, přestože síťový kabel je zapojený stále na stejném místě), a ztratí se moje nastavení statické ip adresy. Zkoušel jsem vysledovat příčinu, která by to mohla způsobovat, ale tento chybový stav se mi nedaří vyvolat cíleně - stavá se to zdá se naprosto náhodně.

Má někde zkušenost s tímto nebo podobným problémem, případně nějaký nápad jak by se to dalo vyřešit?

Předmět Autor Datum
pojmenování ethernetu můžeš ručně upravit, nicméně pokud takto cestují, zřejmě se jim mění parametry…
touchwood 23.01.2019 12:37
touchwood
nikdy jsem nezažil, že by se mi u pc měnily síťové připojení, updatovalo se číslování "local area co… poslední
lední brtník 23.01.2019 21:59
lední brtník

nikdy jsem nezažil, že by se mi u pc měnily síťové připojení, updatovalo se číslování "local area connection", ztratilo se nastavení ip.
používáme stovky průmyslových pc se 2 síťovkami, druhá někdy nebývá zapojená, přesto je taky nastavená buď staticky do interní lan, nebo má dhcp.

mám jediné vysvětlení: špatná instalace ovladačů desky a lan.

jinak pěkná krabička - mě jsou ty malé krámy sympatické.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru