Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobily v Německu - data přes německého operátora?

Do naftového šejka mám daleko :-D Je to hezký příběh, ale IMHO trochu "přikrášlený" nebo z doby před X lety. Ve srovnání s dobou před pěti nebo dokonce před deseti lety jsou ceny za mobilní služby nesrovnatelně nižší, o ještě starší době ani nemluvě.

Dle mých informací má z českých operátorů nejlevnější datový roaming právě T-Mobile CZ, cena je 5Kč/100kB , platí od července 2008, viz zde a dále různé informace v ceníku TM CZ.

Za datový provoz 1MB tedy člověk zaplatí 50 Kč denně. Za stažených/odeslaných 5MB je to 250 Kč na den. Nejsou to příjemné ceny, ale nezruinuje to nikoho, kdo se chová opravdu rozumně, kdo stáhne a odešle skutečně jen to nejnutnější.

Pokud by tedy šejk za těchto podmínek jen zkontroloval svoje akcie a dokonce ani nestahoval obrázky, tak by tu fakturu ani nepocítil, neboť by byla "pod jeho rozlišovací schopnost" ;-) Pokud je ta povídačka pravdivá, pak to IMHO bylo tak, že šejk je a byl zvyklý se nijak neomezovat, takže kromě kontroly akcií si prohlédl kdeco dalšího a nejspíš i "různé" obrázky ;-)

Navíc si nemyslím, že jakýkoliv operátor by nějakému zákazníkovi dovolil bez varování stahovat data za sumu, u níž by nebylo jisté, že mu ji zákazník zaplatí. Donedávna existovaly povinné roamingové zálohy. K smíchu je mi i představa, že šejk (spokojeně si hovící ve své štědré mateřské zemi) dostane strach z nějaké faktury českého operátora :-p a že kvůli českému Eurotelu (nebo komu?) na sebe vyhlásí konkurz :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny