Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač nejde zapnout, až po nějaké době

Spínač, resp. power button on/off na skrini PC, môže byť vadný. Je tam pružinka, je zlepený, mal si mastné ruky od chleba, drhne plastová hriadeľ, neodskočí, nespojí kontakt než do neho prštekom namlátiš.

Než sa pustíš do servisu dám ti radu:
Nevypínaj mašinu (ani ja to nerobím), lež využi z láskavej blahovôli danú možnosť vývojármi pre širokú klientelu spokojných majiteľov OS a ščotov, možnosť aplikovať až z dvoch spánkov. I. RAM a po II. Hiberfile. (powercfg -h on).

Prebudenie pri nastavenom S3 v Biose, ak to dovolí periféria HW, pozostáva iba nežným cvrknutím do myši na stole alebo bárskde šťuknutím hbitým prštekom do klávesnice, pričom máš "hetereskum bleskum", v cuku letu na monitore rozžatý systém, nádherný, ako maľovaný. Ako keď zapneš kalkulačku na stole.

V prípade spánku RAM je spotreba napájania v žebráckych mA, (ročne zožerie RAM spánok cca 10.-Kčs) lebo sa živia pod napájaním moduly ramiek . V prípade hiberfile spánku nie je spotreba žiadna, jalová,iba čo zožere napájací zdroj, trafo. Ramka (tj.rozbalené, dekomprimované systémové súbory) sa rozhodia širinou marinou na voľné sektory pevného disku, prípadne pri ložiskách hdd, na voľne sektory rýchly okrajov magnetických plotní, aby boli pripravené k retro načítaniu po prebudení gombíkom.

Dnes síce pri W10/8x vyšpekulovali redmodnskí po vzhliadnutí záberov z púštnych vojen v prípade US armádnych noťasov, ktoré boli ako bonus na hdd vybavené švábmi (fleškami), tzv. kombinovaný spánok aj pri hiberfile, ktorý pozostáva zo spánku RAM, ale aj Hiberfile. Volá sa Fastboot, rýchly štart.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny