Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čierna obrazovka s kurzorom win 10..

Zdravim, stala sa mi taka vec..stahoval som neaky baliček z microsoft stranky kde boli aktualizacie..ako sa mi to všetko inštalovalo,dokončilo tak po dalšom zapnuti nabehla uvodna stranka kde bolo klasicky zmačkni "del" pre vtup do biosu , zmačkni F12 pre boot .. no a po tomto načitani by mala nabehnut obravozka kde sa prihlasujem.. lenže ostane len čierna obrazovka s kurzorom a nemožem nič robit.. pozeral som ako to fixnut ale všetky problemy sa riešili pomocou ctrl + alt + del alebo ctrl+l-shift+esc kde sa dostanu na spravcu uloh atd.. lenže ani jedno z toho mi nefunguje..PC mam stary asi 3-4 mesiace a WIN 10 tu už bol pred-inštalovany.. len som daval dalej,dalej meno heslo,dalej a to bolo všetko.. takže nemam od windowsu CD že by som to cele preinštaloval..viete mi neako pomoct ?
Změna kategorie, původně: Software (karel)

Předmět Autor Datum
Třeba tohle. nový
karel 10.02.2019 12:08
karel
Už som sa posunul dalej.. a tu netraguje dolna lišta ako je Štart hodiny atd.. na monitore reaguje p… nový
Ihlo 10.02.2019 12:36
Ihlo
Bod obnovenia, návrat do poslednej funkčnej zálohy. Na W10 nepotrebuješ DVD/flešku, ISO W10 si stia… nový
Nuda 10.02.2019 12:48
Nuda
po ctrl+alt+del se neobjeví vůbec nic? - win10 předpokládám neumí při startu zvolit nějaký poslední… poslední
lední brtník 10.02.2019 12:55
lední brtník

Už som sa posunul dalej.. a tu netraguje dolna lišta ako je Štart hodiny atd.. na monitore reaguje pohyb myšky pravym tlačitkom mi vyskoči ponuka .. novy..nastavenie obrazovky atd.. ale dalej sa nedostanem.. ctrl + alt + del už ide.. ale ked kliknem sa spravca uloh tak mi ken ukaže točiace sa kolečko asi na 5 sec. A nič dalej.. nevyskoči žiadne okno.. PLUS ta čiara v strede obrazovky.. tak tomu už vobec nerozumiem či je problem aj v grafike alebo čo.. či mi to všetky ovladače a take veci pomazalo..

Bod obnovenia, návrat do poslednej funkčnej zálohy.

Na W10 nepotrebuješ DVD/flešku, ISO W10 si stiahneš origo z MS a vyrobíš z neho bútovačku. Tiež nepotrebuješ aktivačný kľúč lebo servery MS majú v databáze tvoje ID HW mašiny v pamäti určené k verifikácii licencie po sieti.

V každom prípade je nutné vždy disponovať s vyladenou, funkčnou bitovou zálohou systémového oddielu vyrobenou pri uspatom OS na disku (nie live, za behu) lebo každá jedna nová záplata Windows tvorí riziko znefunkčnenia OS. To je problém Windows, lebo je prístupný pre výrobcu celosvetových šuntov HW, ktorý vznikol bárskde v garážach. Redmondskí si explicitne nestrážia svoj HW a OS, ako to robí nahlodané jablko.

Tiež vyladená bitová záloha aktívneho a primárneho oddielu s OS W10, eliminuje veškeré riziká s malicious, škodnou, pádom OS, nekompatibilného SW, generickými, nevhodnými ovládačmi.

Obnova systému bit po bite je otázkou niekoľkých minút do nepoškrvnenej podoby poslednej zálohy.

po ctrl+alt+del se neobjeví vůbec nic?

- win10 předpokládám neumí při startu zvolit nějaký poslední bod obnovení ...
http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_windows_10_otevreni_pokrocileho_rozhrani_pro_spravu_a_opravu_z_dvd.php

- ani se prakticky nedá spustit nouzový režim ...
tuším držením shift během celého startu: zákaz všech cizích/nekompatibilních programů v "po spuštění = logon" a "služeb = services" přes ms autoruns

- může pomoct i opravná reinstalace ze staženého posledního instalačního média, protože nebude obsahovat "neaky baliček z microsoft stranky"
http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_windows_10_opravna_reinstalace_operacniho_systemu.php

edit:
když už ses posunul dál, pomocí win+r otevřeš řádek ke spuštění příkazů?
cmd.exe, v něm další příkaz: tasklist ... v paměti by měl být explorer.exe, to je tentopočítač
control.exe ... ovládací panely
jestli nejde spustit prohlížeč, na jiném pc můžeš stáhnout ten ms autoruns a spustit ho u sebe (autoruns64.exe)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru