Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud už banka předala pokyn dále, storno podat nelze. Ten, komu peníze došly je sám musí poslat zpě… poslední
ml1 15.02.2019 14:58
ml1

Pokud už banka předala pokyn dále, storno podat nelze. Ten, komu peníze došly je sám musí poslat zpět. Mělo by to jít řešit s Vaší bankou, která kontaktuje cílovou banku a ta potom klienta, k němuž se peníze takto dostaly a ten by je měl poslat zpět. Má k tomu docela dobrou motivaci, protože pokud tak neučiní, jednalo by se o bezdůvodné obohacení. Není tedy možné dát storno, ale je možné od banky požadovat nějakou součinnost.
Já jsem to naštěstí nikdy nemusel řešit, v čísle účtu (nebo čísle banky) jsem se spletl několikrát, ale vždy jsem se trefil do neexistujícího účtu, takže se peníze po pár dnech vrátily s poznámkou neexistující účet. Slyšel jsem ale různé historky od lidí, kterým přistály takto peníze na účtu od toho, že je banka bez jejich vědomí poslala zpět (což by neměla), po výhrůžky vězením nebo exekucí (což je zase příliš přehnané).
Ale je tu jeden rozdíl, my v čechách máme vnitrostátní systém z počátku devadesátých let, vy na slovensku máte panevropský systém SEPA, tak je otázka, jestli tam se to neřeší jinak, třeba nějak systematicky a ne na principu dá-li bůh (či banka).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru