Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde provést a případně jakým způsobem, obnovení Androida (factory reset), v popsaném případě?

Dostal se mi do ruky a byl jsem požádán, zda se mi podaří zprovoznit, "odbouraný" 8" tablet "visionbook - intel inside". Detailnější označení nemá. Osazený OS Android, verze neznámé.
Jakým způsobem a čím byl "zneprovozněn" jsem od majitele nezjistil (hrály si s ním děti) a pak i on se snažil o nějakou nápravu. Takže absolutní "kolaps".
Při zapnutí vypinačem HV (po dlouhém stisku - cca 4 sec.) dojde k naběhnutí displaye na nápis "visionbook" a tím vše končí. Zřejmě není schopen načíst OS. Na krátký stisk HV nereaguje, po delším stisku (cca 7 se.) vypíná.
V případě že je takto zapnut, nereaguje na žádné stisky (zesílení/zeslabení zvuku) ani na vsunutí a vysunutí SD karty, ani na různé kombinace stisků a vsouvání a vysouvání SD karty (prázdné). Pouze vždy, po delším stisku HV, se vypne.
Párkrát se mi podařilo jej dostat do stavu, kdy místo naběhnutí nápisu "visionbook" došlo k zelenému výpisu textu v Čínštině, v horní části dispalye (pouze několik znaků, snad 10), ale pak opět na žádný stisk nereagoval a pouze dlouhý stisk HV toto opět vypnul. A nyní se mi již nedaří dostat ani do tohoto stavu.
Běžný postup přechodu do "zotavení", pomocí Recovery mode, znám a již vícekrát jsem jej prováděl (pomocí kombinace současného stisku HV a ovládání zvuku) ale ani toto nejde a není jej do stavu Recovery mode dostat.
Při připojení kabelem k NB se mi sice zvukově přihlásí, ale v přehledu připojených zařízení se neobjeví a NB napíše, že připojené zařízení na USB systém Windows nerozpoznal.
Provedl jsem i dlouhodobé odpojení baterie, ale ani na to nereagoval a stav je stále stejný.
Při připojení na nabíječku a vypnutém HV zůstává vypnut, ale pokud jej pak zapnu a opět vypnu HV, tak se pak sám zapne do stavu s nápisem a i když jej HV dlouhým stiskem vypnu, opět se sám, po cca 7-mi sec. zapne a zůstává zapnutý. Bohužel ale stále pouze ve stavu s nápisem "visionbook". 3-[
Již, asi před dvěma lety, jsem podobnou situaci řešil u smartphonu s A 4.2.2, kterému byl poškozen OS virem. V podstatě se choval podobně. Nabíhal pouze do nápisu "Welcome" a dál nic. Ani tehdy se mi jej nepodařilo zprovoznit a při tehdejší "konzultaci" a řešení přes Svět Androida mi bylo sděleno, že je náprava nemožná. Změnilo se na tom něco? Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny