Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ten seagate má větší cache. a konkrétně u modelu ST4000DM004 výrobce uvádí 2x více cyklů čehosi než…
lední brtník 15.02.2019 09:03
lední brtník
Podle mě je to prašť jako uhoď. Jsou to prostě dva nejlevnější disky na trhu od dvou různých výrobců… poslední
ml1 15.02.2019 15:12
ml1

ten seagate má větší cache. a konkrétně u modelu ST4000DM004 výrobce uvádí 2x více cyklů čehosi než má druhý wd, ovšem papír snese všechno.
v komentářích se občas tvrdí, že dm004 má šindelový zápis, ale výrobce se ani v datasheetu nijak nevyjadřuje.
u wd se mi už nechtělo nic dohledávat, musím taky někdy do práce.

mě by teda nebavilo nakupovat na webu, který neuvádí žádné parametry. ušetřím dvě stovky a doma zjistím, že jsem koupil špatně.

Podle mě je to prašť jako uhoď. Jsou to prostě dva nejlevnější disky na trhu od dvou různých výrobců.
Ten Seagate si vymyslel nějakou jinou zkratku protože SMR je už profláklé. Už je to delší dobu a nevím jestli to bylo u DM004; u nějakého jsem to hledal, nebylo to SMR, ale nějaká jiná zkratka a její význam byl nejasný (nikde ani na stránkách seagate ani na googlu jsem nic nenašel, kromě odkazu na datasheet disku, kde se ta zkratka vyskytovala). Zkoušel jsem tehdy psát na podporu, protože jsem nic nenašel a odpověď byla něco jako vy se ptáte na význam zkratky... prostě jako když se ujišťují, že pochopili otázku, tak jsem teda odepsal že přesně na to se ptám, další odpověď ale už nepřišla a dál jsem po tom nepátral.

Já bych to ale zase tak nepřeceňoval, spíš bych myslel na nějakou zálohu, protože pravděpodobnost, že selže disk (ať už fyzicky nebo logicky) je dost velká. Ale pravděpodobnost, že se to stane dvěma v krátkém intervalu je už dostatečně malá. Takže než hledat superspolehlivý disk a spoléhat se plně na něj, je lepší mít do minimálně na dvou a nespoléhat se plně ani na jeden. Pokrývá to daleko větší množství nehod, než jen fyzickou chybu disku. Hlavně zálohovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru