Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Antivírus

Nemusíš sa onanovať s nejakými AV v nekonečnej slučke, ktorá pri skene archívov, zipiek, RAM-ky, rootkitov trvá hodiny, roky, storočia. PC je zbytočne zaťažovaný, brzdí, napájanie, elektrika 230V/50Hz fičí, rodičia musia makať na fábrike, na rolách s motykami ohnutí v pravom uhle, aby tento špás utiahli. (Ak už skutočná kontrola, potom jedine na fleške nejakým sysrescue live cd vyrobený z ISO (Dr.Web live CD - ISO, Eset live SysRescue ISO)

Stačí si vyladiť čistý OS, okresať, zbaviť bloatware, apps, telemetrie, defenderu, OneDrive a spol., nainštalovať do systému svoj obslužný SW a následne si vyrobiť pod WinPE alebo Linuxom pri uspatom OS image (bitovú zálohu) systémovo oddielu niekam vhodne, hlavne po ruke, bokom. (stačí na druhý logický oddiel pevného disku)

Obnova z takejto zálohy každý SW problém zaručene istí, pritom je to otázka niekoľkých minút pri rýchlom HW, max. 5-minút pri 20GiB objeme. Ráno, včas za rosy vstaneš, iba cvrkneš pršekom do myši či klávesnice a máš panenský OS zo zálohy na monitore, ako nový, nádherne maľovaný. Bez strachu o malicious, pokrivený charakter v cookies, kadejaké špiny americké skryté v kapitaľistickom browseri, nebezpečných vírusov a to aj v prípade, ak si deň predtým "řádil na dark nete v spodnom leveli jak černá ruka", sťahoval si a očumoval ruské porná, smelo spúšťal zavírené čínske *.exe inštalačky, mazal Registre, dekompiloval *dll-ky, že ti na záver v poslednom ťažení zdochol systém až do modrej černoty.

Ešte nikto na svete nič lepšie, bezpečnejšie a rýchlejšie nevymyslel, ako je bleskurýchla obnova systémového oddielu z bitovej zálohy z ktorej sa bit-po-bite, sektor po sektore prepíše aktívny a primárny oddiel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny