Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Antivírus

Jenom male dovysvetleni:

Pokud antivir jen kontroluje soubory v dobe, kterou mu urcis treba jednou za 14 dni, tak pouze tehdy muze najit viry.

Rezidentni ochrana (nekdy taky real-time ochrana) znamena, ze se kontroluje kazdy soubor tesne pred jeho spustenim.

Tyhle dve cinnosti umi vetsina antiviru vcetne Windows Defenderu.

Dalsi ochranou jsou tzv. stity (webovy stit, emailovy stit, atd.), to jsou specializovane nastroje, ktere viry odhali uz na webovych strankach nebo emailech jeste pred stazenim a vubec si je teda v idealnim pripade do pocitace nestahnes.

---

Logicky kazda z tech ochran ma i nevyhodu, ze zatezuje vykon tveho pocitace. Obycejna kontrola jednou za 14 dni zatezuje PC jen v teto dobe a jinak ne, coz je z pohledu uzivatele, ktery ten vykon potrebuje pro svou praci nebo obecne cinnosti, ktere na tom PC vykonava nejmene otravujici. Rezidentni ochrana zatezuje PC porad a nektery antivir zatezuje pocitac vice a nektery mene. Windows Defender patri k tem, ktere zatezuji malo. Stity pak berou vykonu nejvice, jsou na vykon nejnarocnejsi.

Je jenom na tobe, co jses ochoten antiviru tolerovat a jak daleko chces zajit. Ja se chovam na pocitaci opatrne, nestahuju cracky, nechodim na podezrele weby, tudiz jsem zvolil pouze Windows Defender co by rezidentni program pres ktery ale nedelam manualni kontrolu a k tomu si pocitac manulane preskenuju pres Kaspersky Antivirus Free a Malwarebytes Antimalware Free zhruba jednou za ctvrt roku, u obou programu mam rezidentni cast vypnutou. Zadne stity nepouzivam vubec.
Nekdo jiny se muze rozhodnout jinak, je na kazdem, aby si miru urcil sam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny