Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Antivírus

A já s tebou nesouhlasím. Rozhodně základní bezpečnostní pravidlo nezní nemít v PC warez. Uživatel klidně může mít v pc warez, klidně jej může používat a přitom může mít zaručenu 100% bezpečnost pc. S warezem to máš podobné jako s kupováním věcí na webových bazarech. Bazary jsou dobrá věc, jenže se najdou i podvodníci. Člověk musí být obezřetný. V případě warezu například používat oficiální originální instalačky, a ošetření například řešit věcma, ke kterým je zdrojový kód, pokud není tak třeba generovat klíč ve virtuálce, použít pouze přiložený klíč, použít přiložený soubor s licencí atd. Vždy tedy řešit věc 100% bezpečně. Tím nenabádám k používání warezu, jen píšu to, že tvůj názor prostě není pravdivý. A hážeš bobky na warez komunitu, přitom ji vůbec neznáš. Mimoto tvůj odhad infiltrace malwaru je poněkud mimo realitu, můj odhad je hluboko pod 1 % a tomu warezu s nežádoucím obsahem se klidně může vyhnout.
Co se týče konkrétně winraru, tak sice moc nechápu, proč má někdo potřebu ho používat a nestačí mu lepší 7z, který je zdarma, každopádně chápu, že lamičky s antivirem (winrar u uživatelů avastu obsadil 3. místo s 48 %):
https://www.zive.cz/clanky/avast-analyzoval-pocitace-uzivatelu-k-nabusenym-superpocitacum-maji-daleko/sc-3-a-197193/default.aspx
ho mají v oblibě, každopádně na winrar jde běžně dohledat naprosto bezpečný rarreg.key. Co se týče zneužívání winraru k infiltraci něčeho nežádoucího, tak na to je docela vhodný, protože je relativně malý a mezi lamičkama používaný (např. jak už jsem psal mezi uživateli avastu má 48 %) a tak se k tomu účelu i používá, např. na warforum do něj někdo před časem přidával coinminera. Každopádně winrar s malwarem by mohl stáhnout a používat fakt jen neznalý uživatel s antivirem.
A ještě mám poznámku, když je něco detekované (případně někdo zjistí, že má nějaký problém s malwarem), tak podle mě je vždy na prvním místě zjistit oč se jedná, jestli se jedná opravdu o malware, a pokud ano, tak zjistit v čem uživatel udělal chybu a jak se mu tam dostal, na což jaksi uživatelé zapomínají a spokojí se s tím, že jim něco antivir detekoval a že jim něco smazal, což je naprosto špatné myšlení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny