Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kde najit novou verzi chipset 100 Series/C230 Series

Zdravim, chci se zeptat, mel jsem problem s nt, preinstaloval jsem ovladace chipset na starsi, ale momentalne se mi nechteji uz nainstalovat novejsi, Intel® Driver & Support Assistant vyhleda, ale pise ze je mam aktualni vuz screen, [84982-chipset-jpg] , ale je to zastaralá verze 8/2015 , na intel.com bohuzel nevim jaky balicek presne hledat. Win10 64b . dekuji za radu.

Předmět Autor Datum
"Ovladače" pro čipset nejsou starší a novější, ale správné a nesprávné.
dsa 17.02.2019 12:32
dsa
takze neresit pokud vse funguje jak ma?
pospa 17.02.2019 12:40
pospa
Ano, neopravuj, co není rozbité.
Wikan 17.02.2019 12:42
Wikan
- Dostupné jsou na strankach Intelu : https://downloadcenter.intel.com/product/98456/Intel-100-Serie…
XoXoChanel 17.02.2019 22:19
XoXoChanel
srovnáváš fernet a beaujolais. zatímco chipset driver nestárne a jako většina ovladačů není vzdáleně…
lední brtník 17.02.2019 22:45
lední brtník
musí tě zachránit aspoň ten generický ve windows. - Microsoft dela "generické ovladace" chipsetu na… poslední
XoXoChanel 17.02.2019 22:51
XoXoChanel

- Dostupné jsou na strankach Intelu : https://downloadcenter.intel.com/product/98456/Intel-100-Series-Chipsets
- V pripade ze tvuj OS instalaci nevyzaduje, tak "posledni" instalovat nemusis.
* Nejsu moc zastance nazoru "updatovat je k nicemu, na hovno etc", ale v pripade ze vse jede tak souhlasimm ze neni potreba drzet ovladac aktualni. Vim ze nekteri umyslne ne-updatuji a maji na to svuj nazor, ale je také dobré si uvedomit, ze nové UP ovladacu jsou vhodné i za ucelem "ochrany/bezpecnosti "nebo ruznych oprav radice, stabilita a nastaveni, kompatibilita, Firmware. Tak je pak divny, ze nekdo (obecne, netyka se nikoho v tomto vlakne) napise "Pouzivejte na misto AV vlastni hlavu" a pak napisou hlavne "neupdatujte je to k nicemu" .. pritom podstatné % nakaz pochazi odsud i kdyz s UEFI asi dnes uz asi min jak tomu bylo pred lety)

srovnáváš fernet a beaujolais.
zatímco chipset driver nestárne a jako většina ovladačů není vzdáleně napadnutelný, jeho update nic zásadního nevyřeší, na rozdíl od starého antiviru.
a zatahovat do toho instalaci atrapy antiviru nebo nic je pak už úplně mimo. zatímco bez antiviru žít můžeš, bez nějakého driveru chipsetu ne, musí tě zachránit aspoň ten generický ve windows.

patřilo by to tím miniaturním písmem, ale nejsem čuně, kdo to má číst.

musí tě zachránit aspoň ten generický ve windows.

- Microsoft dela "generické ovladace" chipsetu na Windows ? Mel jsem za to ze implantuji Intelacky ktery je soucasti dr_packu pro kompatibilitu u instalace a zavedeni OS/one_core (teda bez managment casti, nebo GUI).
* Me tam alespon instaluje Intelacké, tobe ne ?

[84989-win-drv-png]

- Update treba uvedeného "chipsetu" (coz je zde mimochodem casto uvadeno jako to nejdulezitejsi) u nekterych uzivatelu resil problém na vystupech [USB] rozhrani jako stabilita, rychlost opravil napajeci funkce (profily) a "bezpecnostni zaplaty pro komunikacni HW vrstvu (fM)". U [IGP] casti je toho taky docela dost, staci si precist ten jejich "relase_change log", nerekl bych ze "nic neprinasi".

- Me posledni UP driveru (na ktery cekam uz rok) opravil treba stabilitu Wifi a kompatibiltu M.2 disku. U grafickych karet to staci treba jednou za rok, netvrdim ze je to vzdy potreba.
* Jen mi pripadne divné tvrzeni nekterych ze ma "v otazce bezpecnosti" uzivatel pouzivat hlavu na misto AV a pak mu doporucit neupdatovat ovladace které maji i svou security_Update vrstvu, nic vic .. (Mysleno tak, ze kdyz nekdo uz tu "hlavu ma pouzit" na misto AV, tak si drzi alespon "aktualizovany systém"/HW. Tato hlaska se objevuje od nekterych lidi stale casteji ale mam pochybnosti ze tedy vubec vi co znamena a obnasi, a né neni to jen "neklikat na internete na co nemas a davat si pozor co stahujes " -- vic z nich jako objasneni nedostanes.)

PS: Vsiml jsis ? Nedal jsem to miniaturnim pismem, lepsim se ..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru