Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po migraci win10 na nový ssd disk nefungují ovladače

Dobrý den.
Na UMAX VisionBook 14wg Plus jsem včera pomocí výrobcem doporučeného softwaru Macrium Reflect 7 a podle videotutoriálu rovněž od výrobce, naklonoval původní eMMC disk s Windows 10 Home (s aktivovanou digitální licencí) na nový, výrobcem doporučený Western Digital GREEN SSD WDS120G1G0B 120GB M.2 2280. Samotná operace proběhla naprosto v pořádku, bez jediné chyby. V BIOSU jsem pak přepnul Boot Priority na to nové SSD, a po dalším restartu a úspěšném spuštění systému z tohoto disku, jsem následně zformátoval ten původní eMMc. Záhy jsem však zjistil, že nefunguje zvuk, ba že dokonce ani klávesy na jeho zesílení nereagují, načež jsem se mrknul do Správce zařízení a objevil spousty varovných vykřičníků! Kromě ovladače pro zvuk Realtek se objevily potíže i s Realtek Bluetooth 4.0 Adapter, Realtek USB 2.0 Card Reader, dále ukazoval problémy s ovladači také Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework (všechny 3), dále všech 19 zobrazených různých Intel(R) Serial IO Host Controller, Intel(R) Trusted Execution Engine Interface, a Intel(R) HID Event Filter. Pro všechen tento hardware "Nelze zavést ovladač zařízení, je pravděpodobně poškozen, nebo zcela chybí. (Kod 39) Externího zajišťujícího poskytovatele nelze rozpoznat." Všiml jsem si, že v Podrobnostech všech ovladačů chybí digitální podpis. Automaticky aktualizovat ovladač nelze, právě z důvodu nerozpoznání externího poskytovatele, nebo mi Win hrdě oznámí, že už mám nejlepší možný ovladač pro dané zařízení, avšak bez dig. podpisu.

Hledal jsem možná řešení v průběhu celé noci až vlastně do teď, ale marně. Ze stránek výrobce (UMAX) jsem stáhl i doporučené ovladače pro ten NB, ale rovněž nejdou instalovat. Těch chyb a kódů se objevilo přes noc vícero, dokonce když spouštím Správu počítače, objeví se chyba modulu snap-in, a že ten bude uvolněn z paměti, s možností pokračovat...

Jsem už vysátý, nevím jak dál. Bod Obnovy neexistuje, nebyla tato ochrana dosud povolena (NB je dcery).

Takže, troufáte si někdo?

Děkuju a já se jdu asi oběsit :-D

PS: Ty Winy byly předinstalované i s ovladači

Předmět Autor Datum
Udělej čistou instalaci.
Kyncl 20.02.2019 15:00
Kyncl
Je fakt, že jsem se tomu chtěl původně vyhnout, proto také těch 1 000 000 000 pokusů to opravit jina…
Uwe Puzwoll 20.02.2019 15:16
Uwe Puzwoll
Nezvolils při migraci "přenos na jiný HW" ??? Macrium snad něco takového umožňuje, smaže aktuální ov…
dsa 20.02.2019 15:27
dsa
Postupoval jsem precizně podle videonávodu metodou 2 vteřiny video, a klik :-D a další 2 vteřiny a k…
Uwe Puzwoll 20.02.2019 16:41
Uwe Puzwoll
Jestli je chyba jenom v podpisu, tak ve Windows jde nastavit, že se má podpis ignorovat.
Kyncl 20.02.2019 17:02
Kyncl
Ono tam těch chyb bylo asi víc, zkrátka se systém, pravděpodobně při té migraci, celý nějak poškodil…
Uwe Puzwoll 22.02.2019 00:40
Uwe Puzwoll
stejný průběh s totálně hrozným výsledkem. jdu to celé přeinstalovat
Robin Hood 04.04.2020 01:37
Robin Hood
Lebo sa neporadíš, ideš hrrrr na vec. EaseUS Backup Todo (v platenej verzii workstation/server), ak…
Nuda 04.04.2020 06:20
Nuda
Teď ti už nezbývá nic než čistá instalace. Jinak já úspěšně klonuju pomocí DriveClone: https://www.s…
joka 04.04.2020 08:18
joka
Stejný problém. Jen s tím rozdílem, že původní disk jsem nesmazal :D.
Michal_mmmmm 14.03.2021 18:19
Michal_mmmmm
a čekáš pochvalu, nebo ses jen přišel chlubit, nebo chceš nějaké lajky? vlezeš do starého cizího vlá… poslední
lední brtník 14.03.2021 18:32
lední brtník

Je fakt, že jsem se tomu chtěl původně vyhnout, proto také těch 1 000 000 000 pokusů to opravit jinak, ale už jsem vážně utahanej, a tak si v tuhle chvíli už vytvářím flashku pro čistou instalaci. Ale musim teda říct, že mě ty Win 10 fakt nebaví. No kdyby někdo přesto znal nějaký postup, a když už jsem tomu věnoval tolik úsilí, rád bych se o něm dozvěděl.

Ono tam těch chyb bylo asi víc, zkrátka se systém, pravděpodobně při té migraci, celý nějak poškodil. Když jsem spouštěl Winy v režimu, v jakém ignorují podpis, objevila se jiná chybová hláška. Dokonce i když jsem poškozené ovladače odinstaloval v tomto režimu a pokoušel se místo nich nainstalovat jiné, tak mě k tomu systém nepustil. Jak jsem psal prvně, chybová okna vyskakovala i při vstupu do Správce zařízení, ale po odkliknutí se do něj aspon dalo dostat. Nicméně těch poškozených driverů bylo podle mě prostě už moc, možnost opravy pravděpodobně ani neexistovala. Vyřešila to čistí instalace nových Winů. :-) Takže vlákno vlastně vyřešeno.

I tak ale díky za snahu ;-)

Lebo sa neporadíš, ideš hrrrr na vec.

EaseUS Backup Todo (v platenej verzii workstation/server), ako jediný z kvalitných backupper na trhu, dokáže vykonať bezchybný klon bez straty ovládačov, sprznenia obnovy apod., dokonca dokáže obnovu zo zálohy aj pri výmene komplet HW.

Zálohy sa musia robiť pod WinPE, pri uspatom OS na disku, lebo jedine takto nehrozí narušenie integrity dát pri obnove.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru