Předmět Autor Datum
Pochybuju, že to bude fungovat, pokud to nebude podporovat samotná hra.
Wikan 22.02.2019 11:51
Wikan
Hra není video, a protože je každá programovaná někým jiným a nějak jinak (zjednodušeně řečeno), tak…
Kachlík 22.02.2019 11:52
Kachlík
Hra bezi nad OS a ten ji prideluje timesloty a poskytuje pristup k zarizenim - pokud ji timeslot ned… poslední
gilhad 22.02.2019 18:22
gilhad

Hra není video, a protože je každá programovaná někým jiným a nějak jinak (zjednodušeně řečeno), tak na to ani nemůže být univerzální program, který by fungoval jako "přehrávač" (ber to tak, že pro tuhle funkci bys musel spustit ten program, a až v něm spustit tu hru). Pokud to neumí "pauznout" přímo ta konkrétní hra, tak máš asi smůlu…

Hra bezi nad OS a ten ji prideluje timesloty a poskytuje pristup k zarizenim - pokud ji timeslot neda, nebo pri zavolani nejakeho ovladace ji nevrati rizeni, tak s tim hra nic nenadela a uz nespocita ani 1+1, dokud ji to rizeni zase system nevrati. Takze zcela jiste takovy program vytvorit jde. Konkretni program pro Windows neznam, windowsu nemaje.

Take by mohlo jit spustit tu hru pod nejakym debuggerem (nebo se prez nej k ni pripojit) a stopnout (a pustit) ji touto cestou.

Ovsem pokud ta hra bud bezi po siti, nebo pocita pohyby podle realneho casu, tak taky muze po obnoveni behu bud "skocit dopredu", nebo ztratit synchronizaci a spadnout. To uz zalezi na tom, jak je napsana. (ale vetsinou by se to stavat nemelo, tak daleko dopredu vetsinou hry nemysli, aby vedely kde kdo/co bude za tu minutu nez doctete a dostaly to tam skokem, vetsinou pocitaji po n\mensich usecich, protoze NPC/teren taky musi reagovat na okolni podnety)

Ve starych dobach DOSu se i na rychlejsich pocitacich pouzivaly programky, ktere jen zurive neco pocitaly dokola a tim pozraly vykon procesoru, ktery pak z pohledu hry jel pomaleji a hra se tak zpomalila taky, ale jak rostla skala pouzivanych procesoru (a jejich taktu) tak hry zacaly pracovat spis s hodiname, nez s pocitanim instrukci, prave aby bezely na vsech platformach "priblizne stejne rychle". Co presne to udela, kdyz se (z pohledu hry) na chvili procesor zastavi zcela tezko rict obecne ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru