Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router a Poda s.r.o.

Chtěl bych ze zeptat nemá někdo zkušenost z firmou Poda s.r.o. a routrem u této společnosti? Chtěl bych si pořídit internet od nich, ale nevím jestli je u nich možný router, tak jestli máte s tím zkušenosti tak plííís napište.
A další taková ,asi'blbá otázka, nemám vůbec žádné zkušenosti z routrem. Tak jestli byste mi mohli poradit jaký by byl nejjednodušší model na nastavení jak pro pc i ntb wifi-wifi, wifi-lan a lan-lan, k routeru.
A bude to spojení přes wifi bezbečné?-myslím jestli se mi tam někdo nenabourá např.sousedi.
Bude stejná přenosová rychlost jak u lan?
Díky moc za odpovědi, jsem LAMA to přiznávám.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejdříve si položte otázku, na co potřebujete router? U spol PODA můžete jako soukromá osoba získat…
Farmar 24.07.2008 19:59
Farmar
Jak to myslíte co od něj potřebuju? Jak jsem psal pc(kabel, ale možno i wifi) a ntb to samé. Jenže j… poslední
Luiss 25.07.2008 11:18
Luiss

Nejdříve si položte otázku, na co potřebujete router? U spol PODA můžete jako soukromá osoba získat 5 veřejných IP adres, což většinou stačí. Pokud chcete připojovat např. kabelem PC a bezdrátově svůj notebook, pak Vám bude stačit jen jedna IP adresa a Vámi zmiňovaný router. Jaký vybrat? Těžká otázka - jak jsem již napsal, musíte vědět, CO potřebujete, výběr je velký. Např. routery od SMC, Negear ...
Router u Pody mít můžete.

Jak to myslíte co od něj potřebuju? Jak jsem psal pc(kabel, ale možno i wifi) a ntb to samé. Jenže jsem se zase na internetu nedočetl jestli je ta wifi domácí síť bezpečná, jestli se tam někdo nemůže nabourat atd. Chtěl bych co nejjednodušší zapojení(fakt se v tom nevyznám a chci mít ten net na obou). Ale taky můžu zvolit oba kabely(nějak mě to trápit nebude, když bude zabezpečení lepší a i to nastavení. Takže vlastně by mi stačil router na 4xRJ-45 bez wifi, nebo ikdyby tam bylo to wifi(jen pro případ kdyby jsem si to později rozmyslel) a nebylo by zapnuté jen na ty kable, tak by muselo být taky dobré zabezpečení jak u toho wifi?
Takže musí být stejné zabezpečení jak u wifi tak kabelu?
A je lepší na nastavení jen kabel, nebo to vyjde nastejno?
Doufám že jste to tak trochu pochopili co tím myslím a doufám že někdo odpoví. :.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru