Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SCSI - hledam literaturu pro zacatecnika

Nemate nekdo tip na nejakou peknou online knihu nebo tutorial ohledne SCSI (presneji receno SCSI-1)? Potreboval bych si nastudovat veci jako jak komunikuji zarizeni po SCSI sbernici, jake jsou zakladni prikazy, jak to je s ruznymi typy CDB a tak...

Mam v planu postavit emulator SCSI-1 disku pro stare pocitace. Bude tam 5830 jako fyzicke rozhrani, nejaky ten jednocip a SD karta.

Dik!

Předmět Autor Datum
Wikipedia ti nestačí? Materiálu je tam dost. Případně se ještě můžeš podívat do zdrojáku linuxového…
Tbrthg iodzvj 04.03.2019 17:45
Tbrthg iodzvj
V angličtině je toho dost.
Kyncl 04.03.2019 17:46
Kyncl
Prečo chceš vymýšlať niečo čo už bolo vymyslené - SCSI2SD, SCSI to Micro SD adapter, Acard AEC-7720U…
poihu 04.03.2019 18:27
poihu
No, asi tak - do googlu jsem se dival a nasel jsem vsechny uvedene odkazy, ale to neni celkem to, co…
kubik 04.03.2019 19:25
kubik
V archivu u sebe na disku jsem našel krátký článek, tak přikládám. I když tam asi nic světového neob… poslední
host 04.03.2019 19:45
host

No, asi tak - do googlu jsem se dival a nasel jsem vsechny uvedene odkazy, ale to neni celkem to, co hledam. Zatim zadny odkaz srozumitelne nevysvetluje jednotlive phases a jak presne jsou casovane vsechny signaly. Mam objednanou knihu, ale chvili to potrva, nez prijde z USA, tak jsem chtel nastudovat neco predem (Book of SCSI 2/E: I/O for the New Millennium).
Do cteni linuxoveho kernelu se poustet nebudu, pro me je to ztrata casu.
O komercnich produktech vim, ale z ruznych duvodu si chci navrhnout vlastni reseni. Nepotrebuju synchronni komunikaci (zatim), jdu hlavne po nizke cene (protoze budu potrebovat vic kusu a 60-100EUR neprichazi v uvahu) a chci si natrenovat SCSI komunikaci pred tim, nez zacnu prepisovat (jednou, mozna) SCSI BIOS pro 5830.

Puvodni projekt je navrh 8bit ISA SCSI radice s podporou bootovani, a predpokladam, ze bude zapotrebi prepsat BIOS pro podporu disku nad 1GB. Vychazim jen z nezretelne fotky jednoho radice, takze je to trosku magie :) Proto chci zacit z druhe strany navrhem SCSI zarizeni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru