Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HSPDA(UMTS) nešumí, ale EDGE(GSM) ano

Mám telefon poblíž reproduktoru, a při určité hlasitosti "slyším mikrovlny" (je to v uvozovkách, není potřeba válka, není to potřeba).
Jaktože při datové komunikace přes EDGE slyším zvuky podobné vytáčenému modemu (dá se říct, že podobné tomu, jako když začíná hovor)), zatímco při HSPDA neslyším nic (občas byl ale slyšet prostý šum "ššššš"). Jaké kódovací schéma používaj obě technologie? A jaké frekvence? Je mozné, že pokud by to bylo 800/1900 MHz, že jedna z nich byla mimo absorpční spektrum reproduktoru?

Upřesnující otázka: kde se obvykle indukuje signál, který způsobuje tyto zvuky v reproduktoru? může to být reproduktor samotný? Teoreticky nepřipojený reproduktor - šlo by to taky? Nebo nějaké elektronika k reproduktoru (protože jak píšu, závisí to na hlasitosti. Spíš nelineárně - do určité hlasitosti nic, pak najednou hlasité).

PS: je ostuda, že otřesně pomalé EDGE má furt lepší pokrytí než 3G, které by mělo být nové .

A dotázka pro operativce a zpravodajce a konspirační teoretiky:
lze použít tyto zvuky na špiclování komunikace? Kdy vyjde wireshark s interfacem pro snímáním zvuku (přes mikrofon nebo zvukový soubor) a rozhraním mezi zvukem-protokoly fyzické vrstvy) (dissector)

Předmět Autor Datum
Indukuje se to ledaskde. Působí to buď nelinearita nebo přebuzení nebo SS posun pracovního bodu někd… poslední
dsa 11.03.2019 15:36
dsa

Indukuje se to ledaskde. Působí to buď nelinearita nebo přebuzení nebo SS posun pracovního bodu někde v elektronice (někde v aktivním prvku), určitě ne na samotném repráku.

A nezjistíš z toho nic víc, než co bys jinak zachytil něčím jiným "k tomu určeným".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru