Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypadávanie obrazu po zapojení DP/HDMI

Zdravím, už viac ako mesiac používam "druhý monitor" respektíve obrazovku TV na prenášanie obrazu PC do obývačky a približne každú hodinu mi vypadne obraz aj zvuk na približne sekundu. V poslednom týždni som si všimol že mi preblikla aj obrazovka monitora ale len krátky výpadok možno 100-200ms.
Zapojenie mám nasledovné:
-Výstup HDMI z VGA do monitora
-Výstup DP z VGA → redukcia z DP na HDMI(Ugreen 1080p/60Hz) → HDMI prepojenie až k TV

Spočiatku som si myslel že problém je v tej redukcii ktorá nezvláda prenos ale ak mi preblikáva aj obraz monitora ktorý je napriamo zapojený cez HDMI. Prešiel som si nastavenia nvidia, windows a ani na nete som nič nenašiel. Grafika ako aj všetko ostatné mi na PC bez problémov funguje. Grafiku mám túto: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB

Ešte dodám že vždy ked prepínam režím jednej obrazovky/druhý monitor/rozšíriť alebo duplikovať tak mám problém že mi mení nastavenia nvidia na default a vždy to musím isť znova odkliknúť v nastavení nvidia aby sa mi aktivoval profil. Pre ukážku som nahral toto krátke video: vsmwp
Síce tam je zvolená voľba "použiť nastavenia nvidia" ale ako je vidieť nieje pretože ak to takto "prekliknem" tak až potom sa ten profil aktualizuje a už to zobrazuje správne. V defaulte je moc jasný obraz čo je dosť dobre vidieť na windows lište ktorá svieti hoci je čierna.
Tento problém je aj pri spúšťaní hier, skrátka ak pustím hru vždy mi to resetne do toho defaultneho nvidia nastavenia. Skúšal som aj preinštalovať grafický ovladač aj s default nastavením...

Předmět Autor Datum
Co to tam pises to VGA, neni tomu rozumet. Mas monitor propojeny pres HDMI a televizi redukci z DP…
RedMaX 16.03.2019 11:13
RedMaX
- IMHO ti to problikava z tech prevodniku, u tech levnejsich jsem to cerné probliknuti videl nekolik…
XoXoChanel 16.03.2019 13:17
XoXoChanel
Nemá co ukazovat, grafika vubec nemá VGA. Má jen DVI-D HDMI DP port 3x. Dodám, tazatel myslí VGA sk…
jezekhifi 17.03.2019 07:05
jezekhifi
Zemní smyčka. Odděl anténu od PC.
mif 17.03.2019 09:44
mif
Mám ten samý problém: po probuzení (zřídka) nebo když windows uspí monitor po neaktivitě, po probuze…
dřemuška 17.03.2019 10:50
dřemuška
skratkou VGA som myslel grafickú kartu. Mám teda prepojený HDMI z grafiky do HDMI v monitore a potom…
mato1478 18.03.2019 12:00
mato1478
v rozhraní programu nvidia. možná by pomohlo odinstalovat volitelný a problematický krám: geforce e…
lední brtník 18.03.2019 20:15
lední brtník
Ďakujem za typ, ten soft nepoužívam takže kľudne ho dám preč, len od grafiky tam je toho ešte o dosť… poslední
mato1478 18.03.2019 22:13
mato1478

- IMHO ti to problikava z tech prevodniku, u tech levnejsich jsem to cerné probliknuti videl nekolikrat. Snad nehces pres prevodniky tahat z analog_VGA → 4K@60FPS, NVIDA ho da do default, protoze dosavadni nastaveni nebere jako standartni/funkcni, "nejde v jeho podminkach pouzit". Zkus snizit "Hz".
- Z tech levnejsich doporucuji PLUGABLE, jeste jsem se u nich s problémem nepotkal (zakoupeno ~ 15 adapteru)

PS: Mohl by jsi ukazat fotografii toho VGA vystupu na té grafice ::) ? Nebo tu grafiku jsi taky kupoval na Aliexpress ? (nerozumim nejak volbe nepouzit DVI)

Mám ten samý problém: po probuzení (zřídka) nebo když windows uspí monitor po neaktivitě, po probuzení "ho hledá ve špatné nohavici" (opakovaně zapíná monitor, ale nic na něm nesvítí), takže musí šachovat s Win+P (1 monitor, Clone, dvaja) a režimy ZA současného připojování a odpojování monitoru.

A kabel/konektor může být unavený. Mě se občas stává, že když je notebook v předklonu (sklopený mírně), mám "šum v obraze" a praskání zvuku.
Mám pouze MINI displayport výstup a DP vstup, připojen Jedním konektorem DP-MiniDP

Nemohu si vynachválit redukci z miniDP na [VGA,HDMI,DVI najednou] za 130Kč. Pouze Limit 1920x1080x60.

skratkou VGA som myslel grafickú kartu.
Mám teda prepojený HDMI z grafiky do HDMI v monitore a potom mám druhý kábel ktorý ide z grafiky DP cez redukciu na HDMI a takto cez HDMI kábel až ku TV
Budem kupovať DP kábel ktorým prepojím na priamo monitor s grafikou čiže obe koncovky pojdu do DP. Druhý kábel zapojím do toho HDMIčka v grafike a do TV čiže tiež napriamo. Dosť sa čudujem že som to takto nechcel vyriešiť aj predtým a zbytočne som kupoval redukciu. Vyšlo to síce očosi lacnejšie ale znova sa potvrdilo že šetriť sa nemá :)

Ostáva mi ale ešte problem s resetovaním profilu v nastavení nvidia. Vždy ak prepínam režim druheho monitora alebo rozšíriť a taktiež ak zapnem nejakú hru tak mi to vzdy hodí default nastavenie obrazu v rozhraní programu nvidia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru