Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sit wifi - Je 10 dbi smerova antena na 300m malo?

Ahoj vsichni, potrebuji poradit.
Mam internet od O2 2Mb, mam adsl modem, ke kteremu je pripojen Ovislink nastaven jako AP a pripojena 10 dbi venkovni smerova antena, posilam signal memu kamaradovi cca 300m vzduchem k nemu na straight core WRT 311 nastaven jako britge (rezim vysilace-stanice) se smerovou antenou.
Pokud se pripojim k AP ja se svym pocitacem (pres wifi sitovou kartu) vzdalen od AP cca 5m a zmerim rychlost internetu na dsl.cz mam 1,6 Mbit/s. Pokud zmerim rychlost u kamarada mam kolem 200 Kbit/s a casto kolisa. Pokud se podivan do softwaru straigth core u kamarada ma rychlost pripojeni WLAN 11Mb/s a sila signalu mezi 70-80%. Proc je u meho kamarada rychlost tak nizka? Je 10 dbi smerova antena na 300m malo, i presto ze on ma silu signalu 70-80%? Nebo je problem v necem jinem? Diky za vase rady. P.
Změna předmětu, původně: sit wifi (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
spíš než rychlosti bych měřil dlouhodobě např. ping, abys zjistil alespoň rámcově, zda to spojení je… poslední
touchwood 26.07.2008 21:59
touchwood

spíš než rychlosti bych měřil dlouhodobě např. ping, abys zjistil alespoň rámcově, zda to spojení je stabilní. 80% signálu na 11Mbit není bůhvíco. IMHO máš buď špatně nasměrované antény, nebo špatně zvolený kanál, který je zarušený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru