Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čtečka karet je pomalá

Dobrý den,

mám problém s interními čtečkami paměťových karet. Stavím občas kompy pro zpracovatele fotografií a mám problém s čtečkami karet. I když je na nich psáno že podporují USB 2,0, jsou pomalé. Například v jednom kompu čtečka DIGITUS 56in1 konkrétní CF kartu 4GB čte cca 25min. Pokud do toho samého portu připojím svou starou externí čtečku Silicon-Power, tak tu samou kartu čtu pouhé 4min. To mi přijde dost drastický rozdíl. Komp je na ZD s čipovou sadou Intel P35/ICH9 a systém WIN XP Pro, nebo VISTA ULTIMATE... Zatím jsem měl tento problém s čtečkami 4world a DIGITUS. Dříve jsem montoval APACER (v poho, normálně rychlá) a SWEEX taktéž rychlá. Samozřejmě bych bývalů šel do osvědčených modelů, ale ony se dost těžko shánějí. Tak nevím, zda je problém opravdu v těch čtečkách, nebo zda jde problém řešit nějakým alternativním ovladačem...Předem díky za případné poznatky...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. xp obvykle potřebovaly driver chipsetu základní desky, pak uměly usb2.0; je možné že visty většin…
lední brtník 26.07.2008 01:30
lední brtník
Ono nejde o fotografa, ale zpracovatele, tedy místo kam chodí lidé z ulice s kartami z digiťáků a hl… poslední
J.D. 27.07.2008 09:30
J.D.

1. xp obvykle potřebovaly driver chipsetu základní desky, pak uměly usb2.0; je možné že visty většinu chipsetů znají a není je třeba doinstalovávat. ale když znáš typ chipsetu, není to pro tebe novinka.

2. čtečka 56v1 ve mě vzbuzuje hrůzu už názvem. něco normálního by na skladě nebylo? to fotograf fak používá 20 různých karet? ale mám jednodušší život, že mi zatím stačily jednoformátové čtečky/redukce. zkus prozkoumat další dodavatele - tntrade.cz se zaměřují na doplňky.

Ono nejde o fotografa, ale zpracovatele, tedy místo kam chodí lidé z ulice s kartami z digiťáků a hlavně mobilů, tedy spousta modifikací v podstatě 4 základních karet. Jo, já jinak nějaké 56in1 neřeším, vím jak to je. Jen mě dostalo to, že koupím dostupnou čtečku a jedna je pohodová a další tři jsou pomalý. A nedočteš se košér info před koupí.... Vše je USB 2.0... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru