Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno O2 CDMA, modem Axesstel - nelze se připojit z účtu s omezeným oprávněním

Mám to vyřešeno, píšu to pro ty, co se dostanou do stejnýho problému...

Win XP, Axesstel, omezenej účet - viz dále:

Jsa poučen Vladimírem a jeho seriálem o bezpečnosti na internetu, mám účet s oprávněním admina (pro instalaci) a normální uživatelskej účet (s omezením) pro běžnou práci.

I pořídil jsem si internet od O2 (Eurotel), technologie CDMA, modem Axesstel MVH110H. Nainstaloval pod adminem, vyplnil uživ. jméno a heslo. Po přihlášení běžnýho uživatele se po spuštění ovládacího programu zobrazí (dost hloupě) chyba, že modem není nalezen/připojen.

Řešil jsem to přepnutím na admina a nastavením úplnýho řízení pro složku C:\Program Files\Axesstel pro účet s omezením. Nestačilo.

Spustil jsem regedit, dal vyhledat "Axes" a odpovídajícím klíčům nastavil taky úplný řízení pro omezenýho uživatele. Asi jsem to nastavil na víc místech, než bylo nezbytně nutný, ale funguje to!

Píšu to jen pro ty, co tomuto textu rozumí. Amatérům, lamám, ranařům a pitomcům tento postup nedoporučuju - až si to po*urvíte, neplačte. Požádejte někoho, kdo se vyzná.

Pavel

Předmět Autor Datum
Resil jsem stejny problem, aplikaci spustis pres axxestel_main. Pak uz to jde normalne.
Boeing 29.07.2008 21:04
Boeing
Cože? To má tak jednoduchý řešení? Pavel
Pavel 29.07.2008 21:14
Pavel
Ano, ma :)) Edit. Taky jsem nad tim stravil nekolik hodin, vcetne nahlizeni do registru apod. Nakon… poslední
Boeing 29.07.2008 21:20
Boeing

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru