Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firewall blokne PC

No ale tady nejde o to umět nazpaměť ten či onen protokol. Ale nepřipadne ti zvláštní, že uživatel musí něco blokovat ze svého počítače tak nějak silou? Když už jsi u toho auta, tak bych to přirovnal k hašení hořícího auta (viz. pokec) tím, že s ním narazím do stromu. (asi blbý přirovnání, ale něco na ten způsob vyrážet klín klínem ).
----
Uživatel natahá do kompu bordel, který leze ven - blokuje to firewallem- většinou cracklým (může být v cracku i vir, ale to je mu fuk), vir si to naštráduje přes Iexplorer, explorer, běžnými procesy ... apod. ktere jsou povoleny. Vir je povolen, páč jinak nepůjde ta hra. No má to smysl?
----
Firewall neuchrání před neznámou hrozbou, sám se může stát oněmi otevřenými vrátky - tyhle programy jsou hodně hluboko v systému- dáváš všanc stabilitu.
----
Vždyť stačí si otevřít správce úloh, zjistit a zapamatovat "svoje procesy", v tcp view kouknout jestli neleze a nemá líst ven. Aktualizovat a googlovat.
---
Klidně ať si používáte ap. firewall, proč by ne. Ale není lepší se jemně seznámic co blokuju, co chci blokovat, co povolit?
---
krásný příklad je na povolení/zakázání svchost.
EDIT// nebo tazatelovo panická hrůza, že neběží 10 vteřin firewall, páč outpost mu do logu háže tisíce hluchých dotazů. Ale že týden stahoval z torrent se zapnutou kademliíí a tento stav je naprosto normální, tak to neví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny