Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 padanie prieskumníka

Dobrý deň, nemá niekto skúsenosť s "padaním" prieskumníka windows? Od poslednej inštalácie windowsu mám neustále problém s padaním/nestabilitou či už pri bežnom otvorení alebo kopírovaní. Prebliknú mi inkonky na ploche, taktiež v dolnej lište všetko zmizne a za cca 2-3 sekundy mi obnoví napríklad prehliadač ak ho mam otvorený ale prieskumník je fuč. Normálne ide znova otvoriť bez problémov ale častokrát musím kopírovať 2x. Toto sa deje ale aj pri bežnom prechádzaní zložkami. Žiadne modifikácie som v OS nerobil. Disk v PC mám len mesiac a v externom boxe cca pol ročný disk môže sa jednať o zlý kus? CrystalDiskInfo mi hlási že disk je OK. Ďalšia vec ktorá s tým možno tiež súvisí je zlé info o veľkosti a počte položiek v priečinku, k zálohe som vždy používal test a porovnal som kopírovanú zložku či má rovnaký počet súborov a veľkosť, teraz mi je to prd platné pretože zložka ktorá ma niekoľko stoviek GB mi zvyčajne ukáže len polovicu a niekedy len mizivé percento reálnej veľkosti. Zaujímavé je že každá zložka obsahuje vždy jeden súbor navyše. Ak otvorím vlastnosti zložky je tam napríklad 11 súborov, ak otvorím tú zložku vidím 10 súborov dokonca aj keď začiarknem zobrazenie skrytých súborov.
Našiel som nejaké videá na ytb ako to fixnúť ale niesom na tieto veci expert a nechcem robiť taketo modifikacie ktore to môžu ešte zhoršiť.
https://www.youtube.com/watch?v=YeJJcjYMDIU&t=0s&list=WL&index=7
https://www.youtube.com/watch?v=M8QSLu8ECdI&t=0s&list=WL&index=6

HDD WD Blue 2TB 5400RPM v PC
Seagate Barracuda 2TB 7200RPM v externom boxe AXAGO EE35-XA3 ALINE

Problém nastáva pri práci s HDD,ex.HDD a dokonca aj pri kopirovaní na mSD kartu takže problem bude zrejme v OS lenže toto je nad moje sily a nechcem riskovať prípadne poškodenie windowsu nejakou zásadnou zmenou.
Vopred ďakujem za prípadné rady

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny