Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový mobil Xiaomi

Čau planuju koupit novy mobil. Rozmyslim se mezi Xiaomi Mix 2S nebo Xiaomi Mi 8. Oba jsou cca v mem maxilmanim rozpoctu. Chtel bych nejake rady od vas ktery z nich. U Mi 8 se mi moc nelibi ten velky vyrez (u nejakych aplikaci se to proste zarovna na ctverato a druha strana je zaoblena). Ale zas ma SAMOLED displej. Mix 2S ma IPS. Ale vubec se mi nelibi ta selfie kamera dole. Popripade mate navrh na jine mobily? Jdu hlavne pro vykon, fotak mi staci prumerny. Oba maji v antutu neskutecnych cca 290 000 bodu. To ostatni konkurence nema. Mobil budu kupovat az v cervnu tak doufam, ze ta cena jeste trochu klesne. Nebo by mohl vyjit. Nejaky nabuseny mobil. Tak se vas teda ptam co doporucujete? Predem vsem dekuji za rady a tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem 9 měsíců Mi Mix 2 (typově jako 2S) teď mám Mi 9 (jako Mi 8). Výřezu jsem se taky bál, zvykl…
Potkan007 20.03.2019 18:25
Potkan007
Ten výkon i kvůli tomu, že mobil mi většinou vydrží dlouho a vše jde dopředu, tím pádem na tom budu…
MichalF246 20.03.2019 18:40
MichalF246
Bílá žere víc, černá skoro nic, ale jak často zobrazuješ na telefonu velkou bílou plochu? Mám tmavou…
Potkan007 20.03.2019 18:48
Potkan007
Ok diky. poslední
MichalF246 20.03.2019 19:40
MichalF246

Měl jsem 9 měsíců Mi Mix 2 (typově jako 2S) teď mám Mi 9 (jako Mi 8). Výřezu jsem se taky bál, zvykl jsem si velice rychle. Selfie kamerka dole je hloupé řešení, systém při přepnutí režimu doporučuje otočit telefon tak, aby byla kamerka nahoře. Využil jsem ji za tu dobu jednou, takže pro mě osobně žádná katastrofa. Na druhou stranu, nahoře byl displej až na hranu bez jakýchkoli ústupků a dole mi byl pruh bez displeje celkem ukradený, přes tu část má člověk palec, takže ji vůbec nevnímá. Naopak mi teď mi Mi 9 připadá z pohledu komfortu ovládání, že jde displej až zbytečně a nepohodlně dolů. Takový mezerník na klávesnici je pomalu na spodní hraně (s nadsázkou). Jak už tu je napsáno, trh s mobily letí dopředu velice rychle, vybírat teď telefon na červen nemá smysl, tou dobou budou zase jiné modely a hádám, že Mi 8 už možná ani nebude v prodeji (možná ani Mi Mix 2S), teď je za výprodejovou cenu a Xiaomi nemá při tom počtu modelů důvod dál vyrábět generaci staré zařízení.
Jaký je konkrétně důvod hnát se za co nejvyšším výkonem za každou cenu? Hry jsou optimalizované na "průměrný telefon", aby si je mohlo zahrát co nejvíce lidí. Vyvíjet hru pro pár procent nejvýkonnějších zařízení nemá smysl, když většina lidí vybírá kolem 5000 a nenapadá mě nic náročnějšího, co dělat s telefonem. Pohyb v systému je na Snapdragonu 855 (resp. 845 v případě těch dvou v dotazu) úplně stejný, jako na mém záložním Redmi Note 5A se slabým 425. Chápu, že se někdo žene za kvalitní obrazovkou, za dobrým zpracováním, za foťákem, ale co nejvyšší výkon? Dneska? Ten bylo aktuální řešit před 5 lety, dnešní mobily došly do situace jako před pár lety počítače, naprostá většina lidí nepozná rozdíl ve výkonu mezi kancelářskou i3 a vrcholnou i7. Co takový Redmi Note 7 za půlku ceny?
edit: Pokud jde o AMOLED vs LCD, tak rozhodně AMOLED.

Ten výkon i kvůli tomu, že mobil mi většinou vydrží dlouho a vše jde dopředu, tím pádem na tom budu moct vše rozjed ještě hodně dlouho. A proč myslíš, že je ten amoled tak lepší? Ta pravá černá je fakt dobrá ještě když to šetří tu baterku, ale zas bíla prý žere mnohem víc než u IPS.

Bílá žere víc, černá skoro nic, ale jak často zobrazuješ na telefonu velkou bílou plochu? Mám tmavou tapetu, tmavý Messenger a výdrží jsem na tom znatelně lépe, než s Mi Mix 2. Ona se ta výhoda s nevýhodou vyruší. K tomu pěkná černá, možnosti jako always on display, když na to přijde, mívají AMOLEDy vyšší maximální jas, než LCD a aspoň z mých zkušeností i lepší čitelnost na slunci. Proti tomu LCD spotřebovává stále stejně bez ohledu na barvy a v případě pádu bývá levnější na výměnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru