Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Black Screen - REFLOW - Příběh

Nevím, jestli sem tento příspěvek patří, takže kdyby ne, klidně ho smažte. :)

Ve zkratce:
Měl jsem black screen/černou obrazovku/černou smrt na notebooku. Zapnete počítač – zapípá a nenaběhne – myslel jsem, že je naodpis.
Opravil jsem to ale pomocí reflow a pokud by někdo řešil podobný problém a rozhodl se, že noťas je navyhození, protože se ho finančně nevyplatí opravovat, doporučuju mrknout na toto video:
K1EaMVZBvGM

nebo na stránky white-bear.cz, které mi pomohly.
Video si můžete pustit i pro zajímavost – jak opravuje počítač někdo se znalostí na úrovni blondýny.

Delší verze příběhu, která obsahuje i stránku pc.poradna.net:
Opakovaně jsem tu v průběhu posledních cca pěti let řešil ten samý problém, se kterým mi nikdo nebyl schopen poradit.

U zejména flashových her, ale i u jiných jsem řešil, že zničehonic mám u kláves odezvu, jako kdyby to stroj nestíhal. Řešil jsem tu co s tím, v čem je chyba. Vypsal jsem tu přesně, jak se chyba projevuje, co mám za model, OS atd… Někdo psal, že to zkrátka počítač nestíhá, není to přece herní počítač (což jsem věděl, že sice není, ale počítače s horšími parametry to stíhaly a ten můj kdysi taky). Řešil jsem, jestli se třeba něco v počítači neopotřebilo. Což mi tu někteří napsali, že je hloupost. A poradili mi zátěžový test – animace nějaké chlupaté koule, který ale neodhalil vůbec nic a tvářil se, že je vše v pořádku.

Nicméně teď jsem zjistil, že od cca podzimu 2012 nebo 2013, kdy jsem to tu řešil poprvé, byla chyba v grafickým čipu na desce. Spoje mezi ním a deskou se kvůli přehřívání, což je pro můj typ notebooku typický, oslabovaly a to nakonec rezultovalo v black screen.

Závěrem bych tedy chtěl napsat, že si hrozně vážím všech, co se tu snaží lidem pomáhat a i když jsme se třeba u mě nedobrali „jádra pudla” tak jsem vděčnej těm, co se mi snažili pomoct… a říkám… kdyby někdo měl black screen a notebook navyhození, doporučuju aspoň pustit video a třeba to někomu pomůže a aspoň dočasně zprovozní svůj stroj a vytáhne z něj nezazálohovaný data.

Předmět Autor Datum
boží odkaz: alternativa klikeru při tréninku medvěda ...aspoň dočasně zprovozní svůj stroj a vytáhn… poslední
lední brtník 21.03.2019 19:19
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru