Předmět Autor Datum
To si musíš spočítat sám,jestli se to vyplatí.Platit třeba 2000 měsíčně za telefon je dost.Takže odh…
Karel04 25.03.2019 17:15
Karel04
to pojištění proti krádeži a rozbití bude mít určitě nějaké chytáky a omezení Dá se říct, že existu… poslední
Eessencia 25.03.2019 17:53
Eessencia

To si musíš spočítat sám,jestli se to vyplatí.Platit třeba 2000 měsíčně za telefon je dost.Takže odhadni,jak dlouho bys měl ten telefon,kdybys ho koupil za hotové a spočti,kolik za něj přeplatíš za tu dobu.Pak ho sice vymění za novější model,ale platíš dál.Prostě něco jak leasing nebo nákup na splátky.Výhoda je,že při poruše je to jejich problém a dají jiný,to pojištění proti krádeži a rozbití bude mít určitě nějaké chytáky a omezení.Takže třeba u toho lepšího telefonu budeš mít za 3 roky 3x nový telefon,ale zaplatíš za to 36 x 2 000=72 000 korun.Což je celkem dost.

to pojištění proti krádeži a rozbití bude mít určitě nějaké chytáky a omezení

Dá se říct, že existuje jen naprosté minimum situací (a to dost nepravděpodobných), kdy by pojišťovna plnila.. Výluk je tam hromada a na pobočce Alzy většinou žádnou neřeknou a leckdy ani neví..

Já bych to řekl takhle.. Alza NEO = Nikdy;) Platit něco, co nikdy nebude Tvoje? To si tu věc kup a po Těch X letech ji prodej a kup si zase novou.. Pokud na ni nemáš, tak se dá doporučit "nákup na třetinky", bez navýšení, není to úvěr, .. a rozdělit platbu za dražší věc na 4 kousky už většinou jde. Několikrát jsem ji využil.. Pozor u ní jen na to, že se na ní nevztahuje odstoupení do 14 dní, jelikož smlouvu podepisuješ až na pobočce. V případě, že bys věc vrátil, tak si účtují poplatek za pronájem a to vždy za celý měsíc, nehledě na to, jestli jsi tu věc u sebe měl hodinu nebo dva týdny..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru