Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Basy na přehrávači

Dobrý večer, chci se zeptat. Před pár dny jsem si koupil nový mp3 přehrávač fiio m3k, protože jsem chtěl poslouchat muziku ve vyšší kvalitě,než nabízí mobil. Vyšší kvalita se nepochybně dostavila, v tom ale problém není. Problémem je, že je zvuk hodně suchý a chybí mi basy. Když jsem poslouchal hudbu z mobilu, vždy šly basy nějak upravit a zesílit. Mp trojka ale má jen základní equalizer s pár volitelnými profily a já se ptám, pomůže koupě nových a lepších sluchadel?? Nebo jsem prostě šlápl vedle a mp3 obecně moc basů nemají?? Poslouchám rock atd. a mám sluchátka marshall major II a uvažuji o koupi marshall mid Bluetooth. Pomůže to??

Předmět Autor Datum
zdravím, už jsem myslel že jsem sám, co nechce poslouchat muziku na mobilu, ale na "něčem kvalitnějš…
bluenite 26.03.2019 01:41
bluenite
Si obchoď obchody a ty sluchátka si vyzkoušej... A rozdíly jsou. Mám obyčejnej přehrávač Philips, př…
ancer 26.03.2019 02:07
ancer
Já jsem nejlepší výsledky (nejen pokud jde o basy) dosáhnul s pravěkými sluchátky ( http://nd04.jxs.…
ml1 27.03.2019 13:11
ml1
Basy byvaji u dnesnich prehravacu a sluchatek asi tak predposledni problem, a hodne bych se divil kd…
lucifer 26.03.2019 07:20
lucifer
Můj rozpočet bohužel tak velký není, ale pokud bych používal ty Marshally s drátem místo bt, byla by…
tomšur 26.03.2019 19:58
tomšur
Tezko rict. Vseobecne je dle mne lepsi mit sluchatka "na dratu". Ale ted pred par dny prisly tyhle O…
lucifer 27.03.2019 12:07
lucifer
Nemůže být problém v nerovnoměrné impedanci sluchátek a přehrávače? poslední
asusy 28.03.2019 09:59
asusy

zdravím,
už jsem myslel že jsem sám, co nechce poslouchat muziku na mobilu, ale na "něčem kvalitnějším".
V uvozovkách proto, že je hodně relativní, co je to kvalita. Přístrojků i přístrojů jsem vyměnil dost od iRiverů k Sony HiRes, sluchátek jsem vyzkoušel taky dost, Sennheisery, AKG, Bose, atd. i Marshally, které hrály pro mne asi nejlépe. Je to ale o kvalitě nahrávky, kdy ani flac nenahradí pocit z analogové LP. Myslím opravdu kvalitní záznam kvalitní hudby, žádné ořezané techno nebo trashblackmetal. Jiné basy než tohoto druhu asi dnes nejedou. Tolik můj osobní náhled.
Celkem by mne zajímal zvuk highendových zařízení s cenou 100k a víc, jestli to je rozdíl:
https://www.audiophileon.com/news/hd-music-player-top-10
https://www.digitaltrends.com/music/neil-youngs-pono-hi-def-mp3-player/
http://www.ihaper.com/hiFiPlayer
Petr

Si obchoď obchody a ty sluchátka si vyzkoušej...
A rozdíly jsou. Mám obyčejnej přehrávač Philips, přehrává flac formát a na obyčejných "uzavřených" sluchátkách Sony jsou basy v pohodě, na později přikoupených dražších "špuntech" Sennheiser najednou nebyly.

Já jsem nejlepší výsledky (nejen pokud jde o basy) dosáhnul s pravěkými sluchátky ( http://nd04.jxs.cz/289/969/7111208f09_67816490_o2.jpg ). Jsou ale šíleně těžká a taky velká. A ani se neptejte, jak se připojuje DIN pětikolík na jack. Podobné výsledky dosahovala sluchátka SONY což je pro změnu relikt devadesátých let, jehož obrázek nemohu najít.
Problém je, že basy potřebují velkou ozvučnici, takže je pochopitelné, že miniaturní špunty s nimi budou mít vždy problém.
Ale pokud tam basy nejsou (i když si neumim představit, proč by tam nebyly, mp3 přehrávače spíš šidí výšky), nebudou ani ve sluchátkách.

Basy byvaji u dnesnich prehravacu a sluchatek asi tak predposledni problem, a hodne bych se divil kdyby ten prehravac nemel i "uzivatelsky nastavitelny" ekvalizer/jen nejake prednastavene profily. Ale mozne je dnes vse, a za 2k taky nejde cekat zazraky. Jestli chcete slusny prehravac, pridejte na rozpoctu - treba takovy Cowon PD urcite nezklame. Sluchatka vzdy radeji "dratove" nez cokoliv pres B. Ty Marshally mi prijdou dostatecne - jestli ale chcete neco co si basy vymysli i tam kde nikdy zadne nebyly, kupte si treba Koss Porta Pro - jakkoliv to neka s kvalitnim zukem nic moc spolecneho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru