Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký QHD monitor?

Ahoj, přemýšlím o nějakém QHD monitoru na práci a na hry časem(až bude více času a lepší PC). Mám teď tento Dell (24", 1920x1200 IPS). Takže by byl asi nejlepší upgrade na nějaké 27"-32" QHD IPS(?). Líbí se mi dle specifikací třeba tenhle nebo tento, ale netrvám na nich. Tak bych byl rád za vaše zkušenosti a doporučení, co pořídit :-)
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to hrozne tezky nekomu poradit, jestli 27" nebo 32". Ja jsem OK s 32" tim AOC, neni to zadnej zaz…
RedMaX 09.04.2019 22:56
RedMaX
U těch 60Hz monitorů si to bez freesyncu asi ještě dokážu představit.(60fps+ se dá většinou dosáhnou…
GTS 09.04.2019 23:14
GTS
Ano, prisly mi stejne, ale ted s tim AOC nejsem uplne spokojeny ohledne cerne, ktera neni o tolik le…
RedMaX 10.04.2019 05:47
RedMaX
Tak jsem nakonec objednal ten tvůj. Sice by možná ten BenQ mohl být časem lepší, ale zase nevím jest…
GTS 10.04.2019 19:51
GTS
BenQ mohl být časem lepší.... To se neboj nemohl ,protože má BenQ "horší panel VA jak sem psal hore…
sambilionk 10.04.2019 20:41
sambilionk
A ty jsi ten BenQ v realu mimochodem videl? Vzhledem k tomu, ze oba ten AOC mame a ty ho hodnotis j…
RedMaX 10.04.2019 21:10
RedMaX
Nic neodsuzuju jenže určitě nebude v něčem lepší starší typ panelu,píšeš Eizo tak ten sem měl možnos…
sambilionk 10.04.2019 21:27
sambilionk
Jo je to mozny, ze me AMVA docela minulo a mel bych se vratit k IPS, jenze dalsi penize za dalsi mon…
RedMaX 10.04.2019 23:15
RedMaX
No já pak porovnám s tímhle AOC protože časem pořídím 27 QHD ještě a jako je ve 32 je většina monito… poslední
sambilionk 10.04.2019 23:30
sambilionk

Je to hrozne tezky nekomu poradit, jestli 27" nebo 32". Ja jsem OK s 32" tim AOC, neni to zadnej zazrak, tim nerikam, ze je spatnej, ale kdybych mel to rozhodnuti udelat znovu, tak bych se asi priklonil k BenQ, kterej jsem taky zvazoval.

Jenze ono vyjma tehlech dvou toho moc na vyber neni a co bych dneska dost chtel je monitor s FreeSync, kdyz uz to podporuje i NVidia. Jenze ve 32" mas bud nejaky zakriveny potvory s FreeSync nebo potom nejakej AOC za 16 neco tisic. Nabidka fakt naprosto tristni.

Pak teda je otazka, kdyby ses rozhodl pro 27", tak tenhle IPS iiyama s FreeSyncem a za prijemnejsi cenu.

Ano, prisly mi stejne, ale ted s tim AOC nejsem uplne spokojeny ohledne cerne, ktera neni o tolik lepsi nez u IPS monitoru a podsvetleni, tak ve mne hloda cervicek, jestli byval ten BenQ nebyl preci jen o chlup lepsi.

Kdybych vybiral novy monitor ted, tak tak prilis nevim co bych koupil, sice ted grafika na hry staci, ale uplne vsude taky stabilnich 60FPS nedosahnu a teda musim snizit detaily. Kdybych mel FreeSync, tak problem nemam. Nabidka monitoru je docela tragicka, ale asi bych se stejne orientoval jen na FreeSync a dalsi parametry resil az posleze.

Tak jsem nakonec objednal ten tvůj. Sice by možná ten BenQ mohl být časem lepší, ale zase nevím jestli se za nejistotu vyplatí ty 2,5k připlatit. Freesync moje karta stejně nepodporuje a až se rozhodnu hrát něco novýho, tak snad už budu mít pořádnou kartu která to zvládne v těch 60 :-)
Každopádně dík za pomoc při výběru tobě i samb.

A ty jsi ten BenQ v realu mimochodem videl?

Vzhledem k tomu, ze oba ten AOC mame a ty ho hodnotis jako kvalitni a ja ho hodnotim jako prumer, tak je otazka co jsme kdo za monitory videli. Protoze ja se driv mel tu moznost orientovat hodne v EIZO, NEC a podobnych monitorech a ten AOC je proste dle meho na prvni pohled levny monitor, ktery nema na stare ikdyz radove kvalitnejsi (drazsi) monitory. Ikdyz to porovnam s tim svym bejvalym Fujitsu Scenicview P24W-5 ECO IPS, tak to neni az na viditelny rastr u toho stareho monitoru, zadny extremni zazrak. Tim ovsem nerikam, ze dela chybu, kdyz do nej jde, protoze proste za ty penize nic moc jineho koupit nejde. Spis kritizuju, ze vidis starsi panel typu VA a hned to odsuzujes.

Nic neodsuzuju jenže určitě nebude v něčem lepší starší typ panelu,píšeš Eizo tak ten sem měl možnost vidět to mizerný podsvícení za ty prachy tak potom o čem je to levný vs dražší jak píšeš? IPS EIZO, NEC má všeobecně lepší obraz barvy jako ostatní IPS jenže nic moc na hry s vlastnostma IPS,navíc porovnáváš 24 vs 32 kde logicky na větším obraze je vidět víc neduhů než na malým panelu..

Ps: neviděl jsem ten Benq a 32 a neviděl ani nikde vystavený jenom ty Tn .Porovnat můžu max 24 AMVA,VA,IPS ,nicméně komenty uživatelů jsou nějaký k těm 32,ale všechno AU Optronics ty AMVA/VA a to lepší dle tebe co píšeš všechno panely LG IPS,takže ti spíš vyhovuje ta technologie....

Jo je to mozny, ze me AMVA docela minulo a mel bych se vratit k IPS, jenze dalsi penize za dalsi monitor a penize bohuzel netisknu. Ja chtel ale hlavne rict, ze typ panelu neni vsechno, ze rovnomernost podsvetleni nebo firmware muzou taky sehrat svoji roli a tudiz bych dopredu neodsuzoval nic.

No zatim vydrzim s tim co mam urcite nejakej ten rok a pokud to nezkape samo, tak casem uvidim, ono dneska opravdu 32" uz jsem si zvyknul k tomu bych chtel FreeSync a idealne HDR, takze pocitam tak 5 let si stejnak jeste pockam. No a mezitim treba bude VR a budu travit vetsinu herniho casu ve VR brylich, takze treba bude nakonec dalsi monitor az proste ten soucasny odejde, co ja vim.

No já pak porovnám s tímhle AOC protože časem pořídím 27 QHD ještě a jako je ve 32 je většina monitorů AMVA/VA tak v 27 jenom IPS pro změnu zase.Jinak obrazově dokonalej monitor/ tv sem neviděl ještě na rozdíl od starejch CRT ,Plazem co byla černá opravdu černá,to podsvícení je bída u všech do jednoho podle kometntů uživatelů,což nic moc že to pořád nevychytali nějak za tu řadu let....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru