Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadný SSD

(WINDOWS 10)

Dobrý den, nechal jsem přes noc zapnutý počítač protože jsem instaloval hry, teď se probudím a ani windows nenaběhne, zobrazí se logo základní desky a dále pak jen černá obrazovka s modrým kolečkem (jako načítání) a nic se nestane, zkoušel jsem i "Obnovení systému" ale napíše mi to zprávu "chcete-li provést obnovení systému je třeba zadat vyberte operační systém" něco takového..

Dal jsem možnost nainstalovat windows, a je zde na výběr jen HDD, SSD se tu nezobrazuje, to znamená že se rozbil? jak se mohl po tak krátké době rozbít? Počítač je nový, mám ho teprve jen týden.. !?!V BIOSU SE SSD DISK ZOBRAZUJE!?! o to divnější to je, protože jsem na SSD nic v poslední době neinstaloval, všechny hry mám na HDD, možná mě jen napadá že to způsobila nějaká windows aktualizace? ale nevím o žádné a teď už to nezjistím protože jak píši tak jsem v té době spal.

Když jsem zkusil nainstalovat windows na HDD. zobrazí se hláška "Systém Windows nelze nainstalovat na tento disk, Vybraný disk má styl oddílu GPT." a pod tím další hláška "Systém Windows nelze nainstalovat na tento disk. Je možné, že hardware tohoto počítače nepodporuje spuštění na tomto disku. Zkontrolujte, zda je v nabídce systému BIOS povolen řadič disku." v BIOSU nic takového nevidím

Prosím moc budu rád za jakoukoliv radu jak tento problém vyřešit, počitač mi stál 40 tisíc a mám ho teprve týden, je mi jedno zda ztratím svá data, hlavně abych ho zase rozjel.. windows 10 mám original na CD, který přišel společně s počítačem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
noname ssd vytáhnout, připojit k jinému pc/notebuku jako druhý disk a zkusit zobrazit obsah jak to d… nový
lední brtník 14.04.2019 13:19
lední brtník
* Spis poderzivam, ze mel nastaveni zrychleni disku (cache) pomoci "Optane", po zmene (v BIOS, ovlad… nový
XoXoChanel 14.04.2019 13:22
XoXoChanel
Existuje třeba nějaký příkaz na wipe disku nebo opravu? Slyšel jsem něco o "chdksk" a mám zkusit vyp… nový
Reek 14.04.2019 13:26
Reek
Teď vidím u příkazu "diskpart" Disk 0 "Online" (To je HDD) to je v pořádku, a Disk 1 "No Media" to j… nový
Reek 14.04.2019 13:41
Reek
Dokonce ani nový oddíl na HDD nejde udělat pro instalace windows, prej že nedostatek místa, přitom j… nový
Reek 14.04.2019 14:01
Reek
Sežeň někoho, kdo ví, která bije … očividně blbneš, bez urážky. poslední
dsa 14.04.2019 14:56
dsa

noname ssd vytáhnout, připojit k jinému pc/notebuku jako druhý disk a zkusit zobrazit obsah jak to dopadne.
+ nějaké informace: vadný ssd jsem ještě v rukách neměl, nic víc než crystaldiskinfo mě nenapadá. se screenem z programu a číslem faktury to poslat prodejci k reklamaci.

* Spis poderzivam, ze mel nastaveni zrychleni disku (cache) pomoci "Optane", po zmene (v BIOS, ovladace) pak nemusi fungovat a je to jak bootovat nebo zkoumat disky z oddilu RAID po jeho zruseni (rozdeleni). Mohla by o tom i vypovidat ta hlaska o radici (ale jen tipuji).

Teď vidím u příkazu "diskpart" Disk 0 "Online" (To je HDD) to je v pořádku, a Disk 1 "No Media" to je ten ssd.. ztrácím naději takže je asi opravdu rozbitý ale nechápu že se v BIOSU stále zobrazuje

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru