Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ludom uz uplne drbe...zodpovednost za data z datoveho nosica

Nejaky veľký

- Uvadis "velky obchod" (nebo nejaka tzv franšíza velkoobchodu), to zpravidla mají po pravni strance v latce podle EU sablon (doba záruky, reklamační rad, ochrana osobních údajů etc ) jak pro ochranu kupujícího tak i právní ochranu prodejce.
- Jestli o data přisel po vybaveni reklamace, obchod či reklamační servis za ztrátu nebo poškození dat nezodpovídá. Prodávající má zpravidla v reklamačním radu jasně uvedeno :

Citace z nahodnych "vetsich prodejcu" :

Při předání počítačového systému nebo zařízení pro ukládání dat k reklamaci či opravě, kupující zabezpečí vytvoření odpovídající zálohy potřebných dat a zabránit jejich možnému zneužití nebo poškození.
"**Obhcod" neručí "za případnou ztrátu , poškození či zneužití dat", která jsou uložena na zařízeních pro ukládání dat v počítačovém systému. Proto dbejte na to, aby jste před předáním zarizeni k navratu --- etc etc (zkratka před predanim disku za ucelem reklamace si ho mel smazat, nebo si provést zalohu)

Nebo :

Je-li předmětem reklamace systém, který obsahuje zařízení pro ukládání dat, prodávající neručí za případnou ztrátu, poškození či zneužití dat, která jsou v systému uložena. Vytvoření zálohy dat zabezpečí kupující před uplatněním reklamace. Pokud bude reklamace vyřízena výměnou zařízení pro ukládání dat, pak se původní zařízení nevrací.

Nebo:

Zařízení pro ukládání dat jsou zařízení, jejichž poruchovost je objektivním jevem s náhodným charakterem výskytu poruch. Prodávající upozorňuje tímto kupujícího na uvedenou skutečnost a doporučuje provádět systematické zálohování uživatelských dat na vhodná zařízení (např. DVD, Cloud). Záruka za zboží však tímto upozorněním není omezena.

Kupující bere na vědomí, že je-li reklamace vyřízena formou výměny zařízení pro ukládání dat, pak se původní zařízení nevrací.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny