Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ludom uz uplne drbe...zodpovednost za data z datoveho nosica

Tak som sa pred dvoma dnami pekne rozculil...debilko (sorry za vyraz) si kupil v nejakej predajni externy disk...disk sa mu pokazil a oni mu dali novy...lenze debilko chce teraz od nich nahradu skody lebo on to mal dolezite data.
Samozrejme predajjca sa branil tym, ze za data nezodpoveda, len za funkcnost vyrobku, vyrobca disku to ma tiez pri info o vyrobku uvedene, ze nezodpoveda za data.
Normalnemu clovek, ktory ma kusok logiky je jasne, ze zodpovednost za data ma vzdy uzivatel.
A teraz pride pointa...v Tv bol aj nejaky mamlas pravnik (tusim olaky dekan, z presudopravnickej fakulty), ktory tvrdil, ze zakaznik ma pravo na nahrady skody, pretoze mu znefukcnenim vyrobku vznikla skoda (rozumej prisiel o data).
Cize sedliacky cistej a jasnej veci sa chytil mamlas pravnik a ide tu citovat z Obcianskeho zakonnika a poucovat.
Pomoooc...ludom fakt drbe coraz viac.

Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Wikan ma pravdu. může dojít k soudu, kde se pak samozřejmě řeší i to, jestli mohl uživatel těm škod…
RedMaX 18.04.2019 17:48
RedMaX
Ok podme na sud...a dokaz mi ako poskodeny dve veci...ze si tam tie data mal (to tvrdis len ty zatia…
fleg 19.04.2019 10:13
fleg
Nejsem pravnik, ale ruzne skodni udalosti jsou financne vycislitelne. Ja bych v tom az takovy proble… poslední
RedMaX 19.04.2019 11:07
RedMaX

Wikan ma pravdu.

může dojít k soudu, kde se pak samozřejmě řeší i to, jestli mohl uživatel těm škodám nějak zabránit (třeba pravidelnou údržbou nebo v tomhle případě zálohováním)

obnovení dat nějakou dobu trvá a i při prostojích vznikají škody

Uzivatel se myli, kdyz si mysli, ze mu prodejce musi nahradit ztracena data, ale dekan-pravnik ma pravdu. Poruchou disku v zarucni dobe vznikla uzivatelovi skoda a prodejce je povinen mu ji nahradit. Soud by mohl skoncit i tak, ze na disku bylo varovani, ze za data je zodpovedny uzivatel a tudiz si uzivatel mel byt vedom nutnosti vytvoreni zalohy, ale cas nutny k opetovnemu nahrani na novy disk a prostoj uzivatele, ktery by tak vznikl, by musel hradit prodejce. Mohlo by to ale dopadnout i tak, ze by soud uzivateli priznal jen nahradu ve vysi trvani obnovy, kdyby pouzil bezne dostupne prostredky k vytvoreni zalohy napriklad pres RAID1, ktery je dneska bezne na deskach nebo se da za par stovek koupit radic. Protoze takova situace v podstate nemusi znamenat preruseni prace, mohl by klidne soud konstatovat, ze uzivatelovi by zadna skoda nevznikla, kdyby postupoval dle beznych zasad. Kazdopadne pravda je jednoznacna, pokud zakaznikovi vznikne skoda poruchou vyrobku ma pravo na nahradu skody, pokud skoda vznikla nebo mohla vzniknout pri dodrzeni obecnych zasad.

Ok podme na sud...a dokaz mi ako poskodeny dve veci...ze si tam tie data mal (to tvrdis len ty zatial) a aku skodu ti ich strata sposobila...ty si samozrejme vycislis napriklad 10k eur, ale aky sudny znalec potvrdi, ze tie data mali taku hodnotu?
Ako som povedal aka je hodnota fotografie z dovolenky pre teba? Asi velka, tazko vycislitelna. A aka je vseobecne? Ziadna.

Nejsem pravnik, ale ruzne skodni udalosti jsou financne vycislitelne. Ja bych v tom az takovy problem nevidel. Je klidne mozne, ze hodnota ulozenych dat byla nepatrna a poskozeny nic nedostane. A jak rikam, vysledek muze byt takovy, ze by soud uznal jen naklady na obnovu dat ze zalohy, napriklad firma ukvuli tomu hodinu stala a nejela vyroba, neco takoveho, akorat u firmy neplati ochrana koncoveho spotrebitele a tudiz ty by pravdepodobne taky nedostali nic, pokud by si to ve smlouve o koupi disku nesjednali, coz je silne nepravdepodobne.

Ja rikam neco jineho, ze Wikan ma pravdu, kdyz rika, ze pri poruse a vzniku skody se nemuze vyrobce/prodejce vyvazat ze vzniku skody na okolnich vecech kvuli poruse na to urcitem vyrobku, ale nerikam, ze by to automaticky znamenalo, ze si poskozeny vymysli, ze jeho fotky z dovolene maji milionovou hodnotu a ze mu nekdo neco bude platit, to jiste ne. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru