Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Antivirus 2009

nedá mi to a hned se musím pochlubit - zrovna mě odkaz z google navedl na stránky, které přesměrovávají na tento spyware.
co jsem tak zkoušel, po zobrazení vtipného okénka s údajnými výsledky skenování - je zajímavé že máme s j.r.e. úplně stejné viry (jak to ti linuxáci dělají:) - stačí v prohlížeči kliknout na ikonu "home" a podvodná stránka i se svými pochybnými výsledky je pryč.

moment, ještě se vrátím a zkusím se "zavirovat" tímto spywarem:
tak je to ok. po ukončení okna z příkladu výše (třeba návratem na homepage nebo zavřením tabu) se nic neděje.
zato při pokusu o stisk tlačítek remove nebo ignore se vždy objeví nabídka ke stažení .exe souboru (u hloupých prohlížečů tuším rovnou k jeho instalaci) - stačí dát zrušit - toto tlačítko funguje a je kupodivu najednou česky :)

pokusy jsem dělal s firefoxem (protože víme; je bezpečný a vůbec nejlepší), a pod omezeným uživatelským účtem (protože tak funguju na netu vždycky).

pokud se hlášení člověk pokouší zavřít jakkoli jinak, dočte se že "Harmful and malicious software detected. These programs may damage your computer and steal your private information. Online Security Scanner requires Antivirus 2009 components to repair your computer. Please click OK to download and install Antivirus 2009 components."
když to nebohý známý stáhnul, nelenil, vyhledal soubor na disku (firefox má zablokované instalace .exe, dovolí přímo jen stažení) - a tento spyware si dobrovolně nainstaloval.
čili normální prohlížeč může uživatele ochránit (stejně jako normální os). ale pokud není normální i uživatel, smůla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny