Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení druhého monitoru_nb HP

Tyto kabely používám běžně, koupil jsem je akorát u konkurence levněji (tehdy jsem nějak rekonstruoval svá zařízení, tak jsem jich koupil pět pětimetrových po asi 69 korunách v mironetu). Nezaznamenal jsem žádný problém, notebook nebo počítač použije to největší rozlišení, jaké monitor nebo televize umí (u mě 1920x1080), buď rovnou, nebo po domluvě.
4K kabelem HDMI neprojde, respektive neprojde to tou redukcí (hádám, že když jsou televize a přehrávače 4K že nějaký způsob, jak to do toho kabelu narvat existuje), protože ta přenáší jen jednu půlku obrazu, na 4K je potřeba DVI dual link, tedy DVI, který má zapojené všechny signály (mimochodem HDMI dual link sice existuje, ale nepoužívá se (vypadá jinak - je větší), obyčejné HDMI nikdy neni dual i když to prodejci s oblibou píšou). S tím jsem soupeřil, když mi v zaměstnání pořídili nový počítač, tak k monitoru byl dodaný akorát displejport (to nemá počítač) a hdmi (tam šlo jen full HD). Tím jsem zjistil, že veškeré kabely, co mám od starých monitorů jsou jen single, ale i ten nejlevnější, co jsem si koupil, vyhověl (stál cca 80 korun v mironetu a nic u něj neslibovali ... vůbec ten mironet byl na kabely nějak lepší sortimentem i cenou, ale když na něj těď koukám, tak mi to nepřijde).
Jinak na kabelu nechci říct, že nezáleží, samozřejmě záleží, ale určitě ne, že by levnější měl horší obraz. Jak je to digitální, tak prostě signál buď projde, nebo neprojde. Neni to jako u analogu, že se nejdřív objevují duchy a rozmazané obrysy a pokračuje to až do nekoukatelnosti. Prostě obraz je nebo neni, pak je tu ještě něco mezi tím, tj. že obraz vypadává, nebo jsou v něm zelená nebo fialová místa (to jsem řešil u 15 metrového spoje, stačilo ubrat barevnou hloubku namísto 32 jen 24 nebo snad 16 bitů, fullHD jsem se vzdávat nechtěl).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny