Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win10 - problém z výkonom počítača

Mám problém z výkonom počítača a neustálim sekaním a padaním či mrznutím niektorých aplikácií. Mám počítač zo základnou doskou Z-87-K, grafické karta SAPPHIRE R9 270X DUAL-X 2 GB, 8 GB Ram a 1 TB disk. Preinštalova som, čistá inštalácia, windows 7 za windows 10, mám problém z výkonom počítača. Ihneď po inštalácií som mal nainštalované najnovšie ovládače pre win10 ( Ms ich inštaloval automaticky), ale nahradil som ich radšej staršími stiahnutými z officiálnej stránky výrobcu môjho HW. Problém je že sa výkon nezdvihol a stále počítač seká. Naviac automaticky sa mi stiahla najnovšia verzia operačného systému win10 a tá mi obnovila pôvodne novšie ovládače. Znova som ich nahradil staršími ale výkon sa zasa nezdvihol. Väčšina aplikácií funguje ako má ale niektoré sekajú a nepomohla ani zmena kompatibility na win7 či winXP. Ako prvé vždy nahradím ovládač chipsetu a grafickej karty, zvukovej a internetovej karty. Po otvorení spravcu zariadení, nikde nieje ani stopy po výkričníku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém je, že aj ak disponuješ pomalým hdd, nevykonáš skutočne čistú inštaláciu z ISO W10 na vyčist…
Nuda 27.04.2019 06:06
Nuda
Nemam skoro nic z toho, co jsi vyjmenoval zakazano a ac je pocitac doma (bezi na SSD) rychlejsi a mu… poslední
RedMaX 27.04.2019 07:55
RedMaX

Problém je, že aj ak disponuješ pomalým hdd, nevykonáš skutočne čistú inštaláciu z ISO W10 na vyčistený, zmazaný nultý /prvý/ sektor pevného disku. (Diskpart.exe - clean - MBR) Na GPT zatiaľ zabudni.

Nechaj inteligentný inštalátor W10 hľadať na nete vhodné ovládače, prípadne generiká z dielne MS, len sa pripoj pevne káblom k modemu a modem na net už počas rozbaľovania ISO z nosiča na pevný disk.

Po inštalácii desiny so záverečným záplatovaním sa následne zbav v PowerShell veškerého bloatware, OneDrive, Cortana, Bing, Store, IE, Defender, Telemetrie. (Je to fuška).

Tiež je nutné absolútne vypnúť veškeré plánované úlohy spúšťané systémom na pozadí týkajúce sa údržby (Defragmentnácia, Indexovanie, appraiser, ceip, verifikácie ovladačov, licencií a spol. 80% hovadín sofistikovane skrytých v Plánovači úloh).

Lebo ak svižne nerozchodíš W10 na ložisku pri tvojom HW, nedokážeš si poradiť ani s nákupom raketového dela v podobe flešky SSD. Škoda šušňov za SSD.

Nemam skoro nic z toho, co jsi vyjmenoval zakazano a ac je pocitac doma (bezi na SSD) rychlejsi a musim rict, ze jakmile si clovek poridi jednou SSD, tak uz by se k HDD nemel vracet, protoze to potom okamzite pozna. Tak ale pocitac na chalupe ma jen 7200ot. HDD a nelaguje to, neseka, ale jsou ty reakce pomalejsi, ze to clovek proste pozna. Kazdopadne ale urcite to neni na zakladani tematu na poradne.

Jo jeste, ono se v diskuzi ukazalo, ze tazatel ma 7200ot. HDD, aspon takovy poskytl printscreen.

Posledni dve moznosti, ktere me napadaji, ze tazatel neco podelal pri instalaci Windows (nebo tam provedl nejake cisteni) a mozna by bylo nejlepsi, kdyby zformatoval disk a zacal znovu. No a druha vec je vadny zdroj, ze by v urcitych okamzicich mel zdroj vypadky a nedodaval do disku energii, pak by to co popisuje mohlo nastat. Jinak uz nevim, ale urcite to nebude microsoftim bloatwarem, ten fakt az takovy vliv na vykon nema, pokud neni uzivatel na uplne plecce a to tazatel neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru