Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem noteobook vs pc

Notebook je prioritne prenosne zarizeni, nemuzes ocekavat vykon desktopu. Takze otazka je, zda potrebujes prenaset nebo ne.

Vybiras notebook s procesorem Intel Core i7 8550U, protoze potrebujes hlavne procesorovy vykon, tudiz grafika je pro tebe proste zobrazovadlo a jeji vykon te zajimat nemusi. Notasy jak jsi si sam vsimnul nejsou levne okolo 50K. Jednoduchym porovnanim pres Google muzes sam ziskat informaci, ze napriklad lowendovy desktopovy procesor Intel Core i3-8300 je stale vykonejsi:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8550U-vs-Intel-Core-i3-8300/m320742vsm484077

Takze desktop pocitac s monitorem a prislusenstvim pocitej tak polovinu ceny. Samozrejme zalezi na tobe, co konkretne si vyberes, protoze muzes mit treba monitor za 3.500Kc nebo taky poradny velky monitor, na ktery se ti vedle sebe vejde nekolik excelovych tabulek za 12.000Kc. Kazdopadne obecna odpoved bude ta, ze podobne vykonny desktop pocitac muzes poridit o hodne moc levneji nez notebook, spis zalezi jakou cenu si pak sam pro pocitac urcis, muzes si treba chtit priplatit za lepsi a hlavne tissi chlazeni, aby pocitac byl jen minimalne slysitelny a podobne dalsi veci. Levna kancelarska PC s monitorem se daji postavit i pod 20.000 Kc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny