Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkčné HDMI vstupy v TV

Dobrý večer, mám TV Samsung ue40eh5450 na ktorom mi včera HDMI vypovedal službu. Jeden ktorý je zboku nešiel vôbec, aspoň si nepamätám žeby niekedy fungoval, ďalšie 2 HDMIčka mám vzadu, najprv odišlo jedno potom aj druhé za niekoľko dní. Príčinou bude pravdepodobne ťažký HDMI kábel ktorý ťahal HDMI port. Predtým som tam mal dlhé roky PS4 a v pohode to fungovalo, myslel som že ten HDMI je spoľahlivý a ten tlak s prehľadom vydrží ale nevydržal.

Je možné v domácich podmienkach ten port opraviť? Pozeral som si nejaké videá a vyzerá to tak že je potrebné náradie ktoré nemám, mám len základné náradie a nejaké špeciálne rozhodne nemám.
Nemá niekto nejaký šikovný tip ako by sa to dalo zafixovať? Signál občas chytí ak konektor HDMI viac zatlačím smerom dovnútra a hore čiže kontakt tam je len ho podľa mňa treba fixnúť. Uvažoval som napríklad žeby som použil obyčajnú tavnú pištoľ a okolie portu zafixoval, bol by to ale dobrý nápad?

Kúpim do budúcna HDMI L-kovú prepojku ktorá eliminuje tú váhu kedže bude tlačiť len smerom nadol ale len zanedbateľnou silou, do tej doby HDMI samozrejme už používať nebudem ale chcem to do doby kým kúpim to "HDMI L-ko" dať doporiadku...

Předmět Autor Datum
Navrhoval bych opravu v servisu.
joka 05.05.2019 10:51
joka
Taky mám vyhnilé HDMI v TV. Vydrží to prd. Propájet horkovzduškou, popř. vyměnit štekr. Vybavení na…
mif 05.05.2019 11:21
mif
Vdaka za rady, skúsim teda nejaký servis poslední
mato1478 05.05.2019 15:33
mato1478

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru