Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS Qnap TS-253Be - více problémů (začátečník)

Vypnutie dlhym podrzanim tlacitka urcite funguje. Díky za radu, toto funguje (nechtěl jsem to držet, protože jsem věděl, že tím vynutím tvrdý restart.)

Disky sa daju uspat pocas necinnosti...akonahle ti bezi sluzba, ktora na disky pravidelne pristupuje je jasne, ze k uspatiu dojst nemoze.

K tomu jsem se rozepsal u příspěvku kolegy výše. Opravdu myslím, že mi toho moc nejede.

V tomto jedinom mozes mat pravdu, bolo by zaujimave zistit ako sa rovnaky stroj sprava inde, Google by mohol pomoct. Nemyslim si, ze je to vadnym fw, bol by toho plny internet.

Jak jsem napsal, neví si s tím rady ani technici Qnap (vzdálený přístup)

Vsetky NAS, kore som mal vydavali vzdy len klasicky zvuk, takze ak pocujes druhotny zvuk, ktory tam podla teba nepatri je mozny problem s loziskami. Mozno by bolo zaujimave skusit nechat bezat NASko s vypnutym ventilatorom, podla mna by to pri klasickom domacom pouziti slo v pohode. Ono je to tam skor na chladenie diskov, ktore by pracovali 24/7.

Našel jsem pouze možnost snížit otáčky na minimum. Možnost vypnout FAN jsem nenašel a uvítal bych to (např tehdy když HDD spí se FAN točí úplně zbytečně...absolutně netuším proč.)
Jinak zjistil jsem, že zmíněné zvuky se ozývají zřejmě jen tehdy, když zapnu inteligentní FAN a jak jsem napsal pak už je jedno, jestli na výkon, normální nebo tichý. Pokud vypnu Inteligentní fan, tak se větráček točí stabilně a potichu....nicméně stále točí :-(
Mimochodem SYS Fan je při minimálních otáčkách (manuálně nastavené) cca na +-1130 RPN, což je docela dost. Jak jsem napsal- nechápu, proč nelze vypnout úplně.

Magic packet cez lan sa siri inak ako z netu...tam ho musis presmerovat, cize potrebujes verejnu IP adresu a aj trosku stastia. WoL naozaj nie vzdy funguje korektne, hlavne, ked sa routuje zvonku.

Jak jsem napsal, nevím jak nastavit... Každopádně uvítám každou radu, případně rád poskytnu vzdálený přístup pomocí teamviewer.

Mám objednaný měřák na spotřebu el enrgie a proměřím kolik bere NAS v různých situacích (práce/normální klidový stav/spící disky...), na to jsem zvědavý, protože zrovna tento model není podle specifikací zrovna nejúspornější :-( Od toho se bude odvíjet mimo jiné třeba to, jestli budu pokládat za nezbytné to, zda NAS plánovitě vypíná/zapíná. Což momentálně absolutně nefunguje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny