Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Torrenty. Jsou legalni?

Ahoj.

- Samotny Torrent jakoz to klient P2P (Peer-to-peer) ilegalni neni a muzes klidne sdilet s prateli fotky, slozky etc, na tom neni nic ilegalniho a je to zcela legalni
- Co se tyka, co te zajima asi nejvic, je multimedialni sdileni jako Filmy s chranenym obsahem. Nebydlim v CR, ale stala se mi vec, ktera nedivil bych se, bude za chvili i v CR.
- Jakoz to nestahovac, dnes je hodne poskytovatelu (jako OCS, Netflix, Orange, SFR a podobne) tak nejak potrebu stahovat nemam a nejsem az takovy "cumilek". "Ale ! " :

[Ma vlastni zkusenost]
- Parkrat jsem si stahl nejaky serial (hlavne pro pritelkyni), bud abych ho videl driv, nebo nebyl zrovna nikde jinde dostupny a pristihla me mistni organizace HADOPI.
- Tady to funguje tak, ze jsi "3x varovan" a kdyz "3x ignorujes" tak uz pak na sebe nemuzes napsat ani internet, v hrosich pripadech dostanes i pokutu.
* Prvni varovani, které jsem dostal je formou upozorneni, ze "z Vasi IP adresy je poderzreni ilegalniho "bla bla", at si svou sit zabezpecis, zktontrolujes ruter, zmenis klic etc etc + cislo HADOPI slozky, kterou si muze nechat zaslat, to jsem také udelal.

- Doslat jsem to formou "dopisu + mail" kde bylo uvedeno ze mé "prvni-upozorneni" nebylo vylozene za stahovani ale za zdileni tzv seedovani, ilegalniho sireni obsahu s autorskymi pravy. Prilozili i jaky serial/film jsem stahl, v kolik to bylo hodin, pres jaky Torrent a o jakého klienta presne slo. (samozrejme i adresa, mé jméno, muj internetovy poskytovatel a cislo kontratu)
* Zkratka né za to co ze jsem stahoval, ale za to, za obsah ktery sel z mého PC (z mé IP) k jinym uzivatelum. Kdyz stahujes tak tam vidis dve sipky, jedna "↓" dolu = stahovani, druha "↑" nahoru = seedovani (coz ma HADOPI chytre promyslené, bez seederu tyto stranky pak upadaji, protoze kdyz nebudou uzivatelé seedovat, nebudes moc stahovat).

TiP :i: ~ Pouzivat placené [VPN] muze byt v jistém smeru reseni. Osobne to jiz neriskuji, jelikoz pracuji s citlivimi informacemi firmy, bych mohl dojit o zamestnani.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny