Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Torrenty. Jsou legalni?

1.
Já tu ale řeším tazatele, ne globálně torrentové klienty. Pokud by všichni torrentoví klienti neměli upload funkcionalitu, tak je jasné, že by p2p sdílení přes torrent jaksi nefungovalo. Jenže já tu řeším konkrétní případ. Pokud se nějaký uživatel rozhodne, že přes p2p neodešle ani B, tak to prostě technicky možné je. A toto rozhodnutí naprosto chápu pokud se jedná o případy, kdy by došlo k porušení AZ, což je jaksi většina případů. Jde pak o schopnost a informovanost daného uživatele.
2.
Je to něco podobného jako falešné generování uploadu na privátních trackerech, existují programy (volně dostupné na internetu) na takové generování, pokud někdo chce, tak je využije, já dokonce jeden takový naprogramoval a dnes jsou tomu 4 roky, co je volně dostupný ke stažení i se zdrojovým kódem. Takové generování je naprosto triviální záležitost, například na CZT při používání takového programu i když člověk neodešle ani B, nezaplatí ani Kč a přitom tam může být VIP, upload a ratio jaké chce a může si od jiných uživatelů CZT stahovat co chce kdy chce. Může se tak uživatel rozhodnout? Může. Já v tom nevidím problém. A i když každý uživatel třeba CZT tu možnost má, CZT funguje, protože ne každý uživatel toto řeší ať už z jakéhokoliv důvodu (je altruista nebo neinformovaný nebo hloupý a podobně).
3.
To, jestli to někdo řeší nebo ne je možné, že je jen otázka času. Upload je mimo zákon už teď, proč se neřeší třeba na torrentech? Proč, když bylo možné típnout KAT tak proč nejsou u nás tlaky na típnutí třeba CZT? Ty myslíš, že by stahování autorsky chránených děl pro vlastní potřebu něco řešilo? Já myslím, že ne. Já myslím, že by se to mělo nastavit tak, aby se to opravdu řešit mohlo a řešilo se to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny